(Ainakin) 3 syytä vaihtaa luonnonkosmetiikkaan

(Ainakin) 3 syytä vaihtaa luonnonkosmetiikkaan

Tällä viikolla juhlistetaan kauneutta ja hyvinvointia, kertoohan sen jo loppuviikon messuteema I love Me! Jokainen meistä tietää, että kauneus ja hyvinvointi ovat tekijöitä, jotka kumpuavat meistä sisältä. Ilo loistaa kasvoilta ja vastaavasti murheen ja stressin merkit valitettavasti ovat melko välittömästi huomattavissa koko kehon toiminnasta. Tasapaino ja itsestä huolehtiminen lienevätkin avainsanoja niin mielen, kehon kuin vaikka ihonkin hyvinvoinnista huolehdittaessa.

052pieni016m

Koska elämme maailmassa, jossa emme voi välttyä haitallisilta kemikaaleilta, joille altistumme päivittäisessä elämässä osin tiedostamattakin, on hyvä pohtia millä keinoin tätä haitallisten kemikaalien kuormaa voisi vähentää. Kuluneen vuoden aikana media on tuonut säännöllisin väliajoin esille kosmetiikassa esiintyneitä ainesosia tai niiden yhdisteitä, joiden on todettu olevan terveydelle haitallisia. Aihe herätti paljon keskustelua ja hyvä niin. Tämä olkoon pohjustuksena blogipostauksen otsikolle (ainakin) 3 syytä vaihtaa luonnonkosmetiikkaan.

37-850010000pieni014094pieni

Miksi luonnonkosmetiikkaa?

Laatu & hoitavuus

Me kuluttajat olemme hetki hetkeltä tietoisempia markkinoilla olevista tuotteista ja meitä voi kutsua hyvinkin laatutietoisiksi. Haluamme panostaa laatuun mutta olemme samalla myös hintatietoisia. Luonnonkosmetiikassa vaikuttavat ja hoitavat aineet ovat raaka-ainelistauksen pääroolissa, eivät lisä – ja säilöntäaineet. Yksittäisten raaka-aineiden laatuun on myös panostettu, jonka vuoksi tuotteet ovat usein hyvin riittoisia ja näin ollen kestävät käytössä pitkään, koska pienempi määrä esim. kasvovoidetta riittää hoitamaan tehtävänsä. Tämä on hyvä tekijä pitää mielessä kun pohtii tuotteen hintaa. Luonnonkosmetiikan tarjonta on kasvanut viime vuosina hurjasti ja markkinoilta löytyy tällä hetkellä paljon eri hintaryhmien tuotteita. Niin myös meiltä The Butikista. 

mh-10-kopiosyksypieni

Hoitavuus on mielestäni yksi tärkeimmistä argumenteista. Vaihdoin pois synteettisestä kosmetiikasta noin neljä vuotta sitten ja se ero, joka on havaittavissa ihoni kunnossa ja ennenkaikkea kosteustasapainossa on huikea. Olen edelleen kuivaihoinen mutta en talvellakaan kärsi enää pahoista, lähes atooppisen kuivista, ihoalueista. Ihoni voi yksinkertaisesti paremmin. Ja onhan se todella tärkeää.

Aina täytyy kuitenkin muistaa, että mikäli ihosi on herkkä, voit herkistyä myös luonnonkosmetiikkatuotteille ja niiden luonnonmukaisille raaka-aineille. Siksi eri sarjojen kokeilu kannattaa.

009103pieniSophie la girafe Baby SOS Cream2-400x570

Huoli huomisesta

Luin tänään artikkelin, jossa käsiteltiin ekologisten tuotevalintojen merkitystä jokaisen ihmisen elämässä ja pysähdyin jälleen miettimaan kuinka paljon kosmetiikkaa kulutetaan päivittäin maailmassa. Se on paljon. Laskimme Johannan kanssa jokunen aika sitten oman päivittäisten kosmetiikkatuotteidemme määrän ja mikäli muistan oikein, se oli yli 30 erillistä tuotetta. Mukaan lukien pesutuotteet, meikit, meikinpuhdistuksen, voiteet, vartalonhoidon, hammastahnan, hiustuotteet jne. Pesuveden mukana kosmetiikkatuotteissa olevat aineet huuhtoutuvat luontoon ja aiheuttavat siellä pahimmillaan tuhoa. Luontomme voi huonosti ja siitä täytyy huolehtia. Luonnonkosmetiikassa käytettävät raaka-aineet ovat suurimmalta osin peräisin luonnosta ja siksi ne ovatkin ekologisempia vaihtoehtoja kuin synteettinen kosmetiikka.

001305pieni

Eläinten arvokas elämä

Eläinkokeettomuus on käsite, jota ei mielestäni tarvitse sen kummemmin perustella. Eläimille kuuluu oikeudenmukainen ja hyvä elämä, ei ihmisten altistettuna häkissä koe-eläiminä oleminen. Eläimet ovat minulle henkilökohtaisesti todella tärkeitä ja siksi valitsen aina eläinkokeetonta kosmetiikkaa ja pyrin huomioimaan tämän tekijän myös muissa kuluttajavalinnoissani.

Laatu – ekologisuus – eettisyys – siinä siis kolme isoa käsitettä luonnonkosmetiikan puolesta! Mitä mieltä olette?

Kauneudentäyteistä viikkoa toivottelee,

KatjaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *