Aurinkoasiaa! Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat

Aurinkoasiaa! Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat

Vihdoin se paistaa! Nyt tankataan energiaa talven varalle mutta muistetaan samalla myös suojata ihoa.

0194pieni

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat mineraaliaurinkosuojia. Mineraaliaurinkosuojien toimintaperiaate on fysikaalinen: pienet pigmentit luovat iholle ohuen, suojaavan kalvon, joka heijastaa UV – säteet pois iholta peilin tavoin. Fysikaaliset aurinkosuoja-aineet eivät imeydy ihoon kuten kemialliset aurinkosuojat. Ne ovat hyvin siedettyjä ja aiheuttavat allergisia oireita vain harvoin, jonka vuoksi ne sopivatkin hyvin myös herkälle iholle sekä lapsille. Lisäksi mineraaliaurinkosuojan suojavaikutuksen alkamista ei tarvitse odottaa, vaan se alkaa heti levitettäessä.

Huomattava ero kemiallisten ja fysikaalisten aurinkosuojien välillä on se, että auringon energia nopeuttaa kemiallisten UV-filttereiden hajoamista eli niiden vaikutus heikkenee heti valoon päästyään kun taas fysikaalisia suojia aurinko ei heikennä.

0294pieni022pieni

Löydät verkkokaupastamme Naturadon ja Biosoliksen aurinkotuotteita suojakertoimilla SPF15, SPF30 ja SPF50. Suojakerrointa 50 suositellaan myös lapsille. Biosoliksella on lisäksi mielettömän hyvä tuote erikseen kasvoille suojakertoimella 30. Tuote levittyy hyvin iholle, eikä jää rasvaisen tuntuiseksi. Huulien suojausta ei pidä myöskään unohtaa! HURRAW! -sarjan Sun Balm huulivoide sisältää suojakertoimen 15 ja se maistuu kesälle.

Hurraw_FlavorPages_Sun_Mpieni

Mineraaliaurinkosuojien levittyvyydestä on puhuttu ja kyselty paljon. Aurinkovoiteiden koostumus on hiukan paksumpi kuin useimmissa kemiallisissa aurinkovoiteissa mutta molempien edustamiemme merkkien tuotteet levittyvät hyvin iholle, eivätkä jätä ihon pinnalle valkoista kerrosta. Kemikaali Cocktail blogin Noora Shingler arvioi mm. Biosoliksen aurinkovoiteet viime keväänä blogissaan ja tuli siihen tulokseen, etteivät ne jätä ns. ”muumi-ihoa”.

0254pieni

Kuvassa ihoni heti aurinkovoiteen levityksen jälkeen. Toisessa jalassa Biosolista ja toisessa Naturadoa.

Entäpä sitten auringossa olon jälkeen? Naturadolta löytyy ihana aftersun voide pumppupullossa. Lisäksi suosittelemme samaisen merkin Lait Karite emulsiota vartalon ihon hoitoon. Tämä bodylotion on erityisen hyvä kuivan ihon hoitoon ja se sisältää mm. rypälesiemenöljyä sekä Risiiniöljyä. Molemmat rauhoittavat ja kosteuttavat tehokkaasti ihoa ja soveltuvat näin hyvin kesäihon hoitoon. Mia Höytö tuotesarjalta löytyy myös tuotteet aftersun ihon hoitoon. Lukaise aikaisempi postaus täältä.

0324pieni

Kasvojen lempparituoteeni on Aprikoosinsiemenöljy karitevoide! Tämä hurmaavan tuoksuinen paksu voide sisältää mm. shea eli karitevoita sekä aprikoosinsiemenöljyä. Olen käyttänyt voidetta koko kasvojen alueelle auringossa olon jälkeen ja se jättää ihon pinnalle ihanan hehkun. Voide on myös loistava huulirasva.

Aurinkoinen tarjous!

Auringosta intoutuneena jatkoimme aurinkosuojatuotteiden kesäalea vielä elokuun puoleen väliin saakka. Löydät nyt siis aurinkovoiteita verkkokaupastamme jopa -40% alennuksilla!

Energistä viikkoa toivottaa,

KatjaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *