Ihan(an) Nudena

Ihan(an) Nudena

Nudemeikki kuuluu ehdottomasti kesään. Varmasti mielikuva jokaisella tuosta termistä on sama, melko meikittömän näköinen meikki. Kuitenkin kauniiseen nudemeikkiin täytyy panostaa, tuotteita ei tarvitse paljon, mutta sävyt ja huolellisuus ovat kaiken A ja O.

01806pieni

Koska meikissä ei pröystäillä silmä- ja huulimeikin määrällä, on tärkeintä siinä ehdottomasti hyvä pohja. Pohjan tulee peittää ja tasoittaa ihoa, kuitenkin sen tulee olla huomaamaton, mahdollisimman lähellä ihon omaa sävyä. BB-voiteella saa esimerkiksi hyvän, kevyen ja kuulaan pohjan, sillä nudemeikissä liiallinen puuterin tuoma mattaisuus ei ole tavoiteltua. BB-voiteista kirjoitimme viimeisessä blogipostauksessamme.

Jos käytät tuhdimpaa meikkivoidetta, voit käyttää sitä esimerkiksi vain T-alueelle jossa ihon virheet yleensä ovat. Jos poskien ja kaulan ihon on hyvä, voit jättää ne meikkaamatta, mutta muista häivyttää voide hyvin. Jotta saat meikkivoiteen mahdollisimman kevyesti levitettyä, levitä se sormin tai siveltimellä. Myös tummat silmänaluset, näpyt ja punoitukset on hyvä peittää siveltimellä levitettävällä peitevärillä, jotta ihosta saa mahdollisimman kauniin ja tasaisen. Valokynällä on hyvä korostaa esim. kulma-ja poskiluuta ja huulien amorinkaarta, tuoda kasvojen muotoa esille. Jos ihosi kiiltelee helposti, voit painella kevyesti esim. irtopuuteria päälle. Mattaisemman nudepohjan hakijoille Zaon mineraali irtopuuteri on loistava yksistään pyöritellen koko kasvoille!

010pieni

Pohjaan voi tuoda ilmettä ja korostusta aurinkopuuterilla tai poskipunalla. Poskipunista parhaiten sopivat kevyet sävyt, kuten vaalea pinkki 323 tai hennon korallinen 325.

134pieni

Vaikka silmämeikki ei ole näyttävä, kannattaa siihenkin panostaa huolella. Liikkuva luomi pohjustetaan esim. Zao Concealerilla, puuteroidaan ja levitetään koko luomelle vaalea, ns. ihon värinen sävy. Zaolta tuli tänä keväänä aivan loistava sävy tähän, Matt Eyeshadow 208 Nude. Muita nudemeikkiin sopivia luomivärejä ovat mm. vaaleat roosan ja persikan sävyt. Jotta silmän muotoa saadaan esille, tehdään ohut, pehmeä rajaus aivan yläripsien rajaan. Pehmeimmän rajan saa luomivärillä ohuella siveltimellä levitettynä. Vaikka ruskean sävyt ovat omiaan nudemeikissä, voi eri värisellä rajauksella luoda siihen persoonallisuutta. Yksi suosikkini tähän on Zaon kaunis sininen Pearly Eyeshadow 112, Azure Blue. Jos hakee ruskean sävyä rajaukseen, antaa 106 Bronze ilmettä helmiäisyydellään.

140pieni

142pieni

154pieni

150pieni

Nudeen silmämeikkiin voi riittää pelkkä vaalea luomiväri rajauksen kanssa, ripset voi vain taivuttaa. Jos ripset ovat kuitenkin vaaleat tai haluat korostaa niitä, voit toki sipaista niihin kevyesti perinteistä mustaa, mutta ruskea ripsiväri on kuin luotu nudemeikkiin. Kulmat tulee olla huolitellut mutta ei liian jyrkät. Tähän sopii esim. kapealla siveltimellä ennenkin kulmien muotoiluun suosittelemani Matt Eyeshadow 203.

Huuliin nudemeikissä laitetaan usein vain vähän vaaleaa sävyä, joka tekee huulista siistit ja huolitellun näköiset, olematta kuitenkaan liian silmiinpistävät. Rajauskynä 609 on täydellinen sävy, joko pelkän rajan tekemiseen huuliin, tai voit jopa värjätä sillä koko huulet, ja levittää sen päälle vielä sipauksen 002 Beige huulikiiltoa.

114pieni

Nudemeikki on helppo muokata iltamenoihin lisäämällä vähän vahvempaa sävyä huuliin, esim. huulikiilto 005 Burgungy, mikä on alla olevassa kuvassa huulillani, tai uutuus matta huulipunasävy 469 Nude Rose.

04922pieniVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *