Ihanat öljyt – Argan

Ihanat öljyt – Argan

Sateisen syyssään innoittamana esittelemme tällä viikolla 4 ihanaa kasviöljyä. Iho reagoi ilmaston ja lämpotilojen muutoksiin herkästi, jonka vuoksi syksy ja alkutalvi ovat ihon hoidon kannalta tärkeää aikaa. Naturadon kasviöljyt soveltuvat niin kasvojen kuin vartalonkin ihon hoitoon sekä moniin muihin käyttötarkoituksiin. Ensimmäisenä esittelyvuoroon pääsee Argan, joka lienee öljyistä se tunnetuin.

arganpieni

Arganöljy on peräisin Marokosta. Kuiviin oloihin hyvin sopeutunut ja eroosiota hillitsevä Arganpuu peitti aikoinaan koko Pohjois-Afrikkaa, mutta nyt sitä kasvaa enää Kaakkois-Marokossa. Marokon alkuperäisasukkaat ovat valmistaneet öljyä kosmetiikka- ja ruuanlaittotarkoituksiin vuosisatojen ajan.

argan-tree-desertpieni

Argan öljyn lukuisat vaikutukset ihon, kynsien ja hiusten hoidossa on ollut tiedossa pitkän aikaa. Argan öljy uutetaan Afrikkailaisten Arganpuun hedelmistä. Arganöljy on täydellinen tuote hiusten ja kynsien hoitoon sekä erityisesti kuivan ja herkän ihon hoitoon, sillä se kosteuttaa, ravitsee ja suojaa ihoa tehokkaasti. Lisäksi öljy voi helpottaa nivelkipuja.

HUILE ARGAN 2014arganfruit1

Argan öljy sisältää poikkeuksellisen korkean määrän ihoa vapailta radikaaleilta suojaavaa E-vitamiinia sekä omega rasvahappoja. Öljy kiinteyttää ja silottaa ryppyjä ja siksi sitä kutsutaankin myös anti-age öljyksi. Se on ihanteellinen ihon ja hiuksien suoja kaikissa olosuhteissa (kuumuus, kylmyys, tuuli, auringon polttama, meri ja kloorivesi) ja auttaa vähentämään ikääntymisen merkkejä, ihon vaurioita ja vähäisiä ärsytyksiä. Tyypillinen ”paahdettujen pähkinöiden tuoksu” takaa raaka-aineen puhtauden ja alkuperän.

Kuinka käytän?

Itse kuivaihoisena käytän Arganöljyä syksyisin ja talvisin sellaisenaan kasvojen iholle. Yleensä teen sen iltaisin, jolloin pesen ensin huolellisesti kasvot ja sen jälkeen laitan kasvovettä. Kasvovesi auttaa öljyn imeytymiseen, vaikkakin se sinne imeytyy erittäin hyvin muutenkin, koska ihoni on kosteusköyhä puolet vuodesta. Loput käsiin jääneestä öljystä hieron kynsinauhoihin.

Käytän Arganöljyä myös hiuksiin. Arganista on tullut hittiraaka-aine hiustenhoitotuotteissa ja mainnan siitä näkee yhä useammissa hiustuotteiden mainoksissa. Itse tykkään kuitenkin käyttää Naturadon 100% Arganöljyä, johon ei ole lisätty mitään. Öljyä voi laittaa pyyhekuiviin hiuksiin kauttaaltaan pesun jälkeen tai kuiviin hiuslatvoihin. Mikäli hiuspohja ja päänahka kuivaa talvella, voi öljystä tehdä hauteen ja antaa sen vaikuttaa pidemmän aikaa. Tämän jälkeen hiukset täytyy pestä pariinkin kertaan, sillä öljy on aina öljy. Mutta öljyhauteen jälkeen eron huomaa varmasti.

”Käytän yövoiteen sijaan argan-öljyä. Iho tuntuu pehmeälle. Kerran ystäväni sanoi, että näytän hehkeälle. Olisikohan argan-öljy siihen osallisena? Nyt täytyy kokeilla myös kynsinauhoihin ja hiuksiin.” Näin käyttökokemuksistaan kertoi eräs asiakkaamme.

Naturado 100% Arganöljy 18,50€ / kpl.

Mukavaa tiistai-iltaa toivottelee,

KatjaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *