Kysymyksiin vastauksia

Kysymyksiin vastauksia

219295_3445

Kosmetiikan käyttö on monille jokaiseen päivään kuuluva asia. Kuitenkin kosmetiikka vilisee asioita ja käyttöohjeita, jotka saattavat aiheuttaa kummastusta. Keräsimme tähän kysymyksiä vastauksineen, joihin olemme eniten törmänneet.

”Miksi joissain tuotteissa sanotaan etteivät ne sovi silmänympärysiholle vaikka ovatkin hyvin hoitavia?”

Silmänympärysiho eroaa rakenteeltaan paljon muusta kasvojen ihosta. Iho on ohuempaa, kosteus haihtuu siitä helpommin ja talin eritys on vähäisempää. Kosteuden runsaan haihtumisen takia silmänympärysiho onkin usein ensimmäisiä paikkoja jossa juonteet alkavat näkyä. Tästä syystä silmänympärysiho tarvitsee todella hyvää kosteutusta ainesosilla jotka ovat räätälöity juuri näin herkälle iholle. Silmänympärysiholle sopimattomat tuotteet saattavat sisältää jotain sellaisia ainesosia, jotka eivät ole hyväksi näin herkälle ja ohuelle iholle. Silmänympärysihon hyvinvointiin vaikuttavat myös paljon terveelliset elämäntavat.

”Miksi pohjameikin sävy ei peitä punaisuutta tai silmänalusien tummuutta vaikka sävy olisi oman ihon sävyinen?”

Usein ihon virhesävyt tarvitsevat vastavärin jotta saadaan paras peittokyky. Tästä syystä ihon punaisuuksia peittämään paras tuote on täysin vihreä, vaikka se hurjalta väriltä näyttääkin, mutta todistettavasti toimii! Zaolla tällainen tuote on Concealer 499. Samoin tummiin, usein sinertäviin tai jopa mattaisen vihertäviin silmänalusiin paras peitto tulee aprikoosin tai roosan sävyistä, jotka taittavat vastavärinsä neutraaliksi ja antavat parhaan peittokyvyn. Vastaväreistä muistutuksen löydät http://thebutik.fi/tietopankki/vinkit-faktat/

”Mitä eroa on kasvojen aurinkovoiteella verrattuna muihin aurinkotuotteisiin?”

Kasvojen iholle suunniteltu aurinkovoide on molekyylirakenteeltaan pienempi eli selkeämmin sanottuna hellävaraisempi kasvojen iholle, joka on usein herkempi kuin vartalon iho. Lisäksi kasvoille tarkoitettu aurinkovoide on usein niin kosteuttavaa, että sitä voi käyttää päivävoiteena. Tämän lisäksi suojakerroin on yleensä vähintään 30, mitä alempaa suojakerrointa ei kasvojen iholle suositella. Korkeampia suojakertoimia ei kannata pelätä, ne eivät estä ruskettumista vaan auttavat ihoa kestämään aurinkoa palamatta. Kuitenkin kaikkia vartalon iholle suunniteltuja aurinkotuotteita voi käyttää myös kasvojen iholle.

”Öljyt tulisi levittää kostutetulle iholle, miksi?”

Öljyt sitovat erinomaisesti kosteutta ja niiden kosteutusteho maximoituu kun tuotteen levittää kostutetulle iholle, esim. heti suihkun jälkeen. Kasvojen iho kannattaa kosteuttaa vaikkapa Naturadon Ruusuvettä kasvoille suihkuttamalla, jolloin saat kostutuksen myötä myös kukkaisveden hoitoedut.

1193474_35804545

”Erityisesti pohjameikkituotteen valinta verkkokaupasta on hankalaa. Kuinka sävy osuisi parhaiten nappiin?”

Tässä luovuus käyttöön! Asiakaspalvelumme on nimenomaan olemassa Teitä varten ja yhdessä pähkäily onkin osoittautunut tehokkaaksi keinoksi. Sähköpostiimme on lähetetty kasvokuvia jossa ihon sävy näkyy, olemme verranneet Zaon meikkipohjatuotteiden sävyjä ennen asiakkaalla käytössä olleen tuotteen sävyyn, mietimme punoituksia ja tummuuksia… Rohkeasti vain soittamaan tai laittamaan sähköpostia! Myös tuotteen nimi kertoo jotain, rose viittaa roosaan, apricot lämpimämpään, neutral neutraaliin, vähän beigen sävyyn. Yleensä kaksi viimeistä sävyä meikkipohjissa ovat tummempia.

”Millä tavalla miesten ja lasten tuotteet eroavat muusta The Butikin kosmetiikasta?”

Lapsille suunnitelluissa tuotteissa raaka-aineet ovat mietitty hyvin tarkkaan niin, että lasten herkkä, vielä ”lapsen kengissä” oleva iho ei ärsyyntyisi niistä ja tuoksu säilyisi hyvin mietona ja pehmeänä. Toisaalta taas, on aikuisia asiakkaita jotka käyttävät Sophie Babyn Face Creamia itse ja allekirjoittanut lainaa usein pojaltaan Sophien Hair&Body Washia vartalon ihon pesuun ihanasta tuoksusta ja hyvästä kosteutuksesta johtuen. Sama juttu miesten tuotteissa, miesten iho on usein hyvin altis ulkoisille haittatekijöille ja vaatii erityisen hyvää suojaa ja kosteutusta, mutta mikään ei estä naisia käyttämästä näitä myös. Onhan Paris Exclusiven miesten sarjan mattamustat tuotteet megatyylikkään näköisiä kylpyhuoneessa ja sarjan kasvovoide sopii koko perheelle erinomaisesti suojavoiteeksi nyt säiden kylmettyä!

”Voiko luonnonkosmetiikka aiheuttaa allergisia reaktioita esim. tuoksuyliherkille?”

Kyllä voi. Luonnonkosmetiikka voi aiheuttaa yliherkkyysreaktioita siinä missä synteettinen kosmetiikkakin. Kun puhutaan tuoksuista, luonnonkosmetiikassa tuoksut tulevat luonnollisista raaka-aineista, useimmiten eteerisistä öljyistä. Tuoksut eivät siis ole synteettisesti ihmisten tekemiä. Koska tuoksut ovat luonnollisia, haihtuvat ne useimmiten iholta nopeammin kuin synteettiset tuoksut, joka on monille tuoksuyliherkille suurta plussaa. Lisäksi luonnonkosmetiikan tuoksut ovat usein hyvin lempeitä. Allergioita voivat aiheuttaa myös esim. yliherkkyys tietylle raaka-aineelle (sitrus, pähkinät jne.), jonka vuoksi onkin tärkeää käydä tuotteen INCI lista läpi ja katsoa löytyykö sieltä raaka-aineita, joille voisi olla allerginen. Tästä esimerkkinä esim. karite eli sheavoi pohjaiset tuotteet, jotka tehdään sheapähkinöistä. Mikäli raaka-aineluettelon tulkinta tuntuu hankalalta, voit jälleen kääntyä asiakaspalvelumme puoleen.

Toivottavasti vastaukset antoivat lisäinfoa kosmetiikasta ja sen käytöstä. Kysymyksiä varmasti olisi monia lisää ja nyt teillä on hyvä mahdollisuus kysyä mieltä askarruttaneita asioita suoraan blogin kommentteihin! Kurkkaa myös thebutik.fi sivulla Tietopankki-osio, sinne olemme koonneet monia asioita ihonhoitoon ja kosmetiikkaan liittyen.

Syksyisestä säästä huolimatta lämpimiä ajatuksia viikkonne alkuun!

-Johanna-Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *