Luonnollisempaa suojaa auringolta – aurinkovoidekin voi ärsyttää ihoa

Luonnollisempaa suojaa auringolta – aurinkovoidekin voi ärsyttää ihoa

Saimme tänään täydennyksen Biosolis sarjan aurinkotuotteisiin. Biosolis on maailman ensimmäinen sertifioitu fysikaalinen aurinkotuotesarja. Sarjan raaka-aineet koostuvat kasveista ja mineraaleista, jotka hoitavat ihoa luonnollisesti. Aurinkosuoja takaa iholle optimaalisen suojan auringon säteiltä. Fysikaaliset aurinkosuojat ovat turvallisia käyttää – ne eivät imeydy ihoon, vaan jäävät ihon pinnalle heijastaen auringon säteet pois peilin tavoin. Mineraaliaurinkosuojat eivät myöskään vahingoita luontoa ja ovat näin kesäuiskentelijoille se ekologisempi vaihtoehto.

gamme_biosolismelk_2014

Aurinkosuojan teho alkaa heti levityksestä ja kestää pitkään. Biosolis tuotteet sopivat koko perheelle vartalon ja kasvojen suojaukseen. Jokainen tuote sisältää innovatiivisen koostumuksen, jonka ansiosta tuotteet levittyvät helposti ja ne antavat maksimaalisen aurinkosuojan kaikille ihotyypeille, myös kaikista herkimmälle iholle. Biosolis täyttää kaikki EU:n aurinkotuotteita koskevat säädökset ja sisältää vain mineraalifiltterin. Tuotteet eivät sisällä nanopartikkeleita. Tässä kohtaa mainittakoon, että allekirjoittanut lomailee parhaillaan Kroatiassa ja koska omat aurinkovoiteet pääsivät loppumaan, olin iloinen kun löysin paikallisesta myymälästä luonnonkosmetiikka aurinkovoidetta suojakertoimella SPF25. Kyseinen tuote levittyi kyllä hyvin iholle mutta lopputulos oli vitivalkoinen muumi-iho. Näin ollen on hyvä tiedostaa, että tuotteissa todella on eroja. Biosolis aurinkovoiteet eivät jätä ihoa valkoiseksi ja sen lisäksi ne sisältävät paljon ihoa hoitavia raaka-aineita kuten mm. aloeverageeliä ja kasviöljyjä.

Gamme

Yle julkaisi kesäkuun alussa artikkelin otsikolla ”Aurinkovoidekin voi ärsyttää ihoa – nämä aineet allergisoivat yleisimmin” ja siinä todettiin että ”Hajusteet, säilöntäaineet, aurinkosuoja-aineet ja alkoholi voivat aiheuttaa aurinkotuotteissa ihoärsytystä tai allergiaa. Herkkäihoisen kannattaa tutkia voidepurkin ainesosalistaa.”.  ”– Herkkäihoisen kannattaa valita hajusteeton tuote, joka ei sisällä yleisimmin herkistäviä säilöntäaineita. Jos sopivaa aurinkovoidetta ei tunnu löytyvän, kannattaa kokeilla vain fysikaalista suoja-ainetta, titaanidioksidia, sisältävää tuotetta, farmaseutti ja kosmetologi Merike Laine Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksestä sanoo. ”. Biosoliksen tuotteissa aurinkosuojan muodostaa titaanidioksidi. ”– Kemialliset suoja-aineet voivat aiheuttaa allergiaoireita. Fysikaaliset suoja-aineet, jotka jäävät ihon pinnalle, ovat yleensä hyvin siedettyjä, farmaseutti ja kosmetologi Hertta Hurme Yliopiston Apteekista sanoo.”.(Lähde Yle)

The Butikin valikoimaan kuuluu Biosoliksen aurinkovoide kasvoille suojakertoimella 30 sekä aurinkovoiteet suojakertoimilla SPF 15, 30 ja 50, joista jälkimmäistä suositellaan lapsille.

Aurinko meni osassa Suomea hetkeksi piiloon mutta palaa taas pian varmasti takaisin!

Sitä odotellaessa pidetään mieli kesäisenä.

//KatjaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *