Luonnollista suojaa

Luonnollista suojaa

Viime vuosina synteettisen kosmetiikan deodoranttien ja antiperspiranttien yhteyttä mm. rintasyöpään on tutkittu paljon. Syöpää tutkiessa on tehty löydöksiä alumiinista, jota antiperspiranteissa ja myös monissa deodoranteissa löytyy. Ei ole täysin pystytty todistamaan, onko tällaisten deodoranttien ja antiperspiranttien käytöllä yhteyttä syöpäsolujen kehittymiseen, mutta monet tutkijat ovat pitäneet löydöksiä huolestuttavina. Yksiä yleisimpiä karsinogeenejä, eli syöpää edistäviä ainesosia kosmetiikassa ovat ftalaatit ja formaldehydi, huomaa nämä inci-listaa lukiessasi. Myös parabeeneilla, jotka hillitsevät bakteerikasvustoa, on todettu olevan mahdollinen yhteys rintasyövän kehittymiseen.

rosamosqueta_rev

Mikä ero sitten on deodorantilla ja antiperspirantilla? Deodorantit, joita pystytään valmistamaan myös luonnollisin vaihtoehdoin, sisältävät sellaisia ainesosia, jotka estävät pahaa hajua aiheuttavaa bakteerikasvuston muodostumista hikoilevalla alueella. Myös deodorantin tuoksun on tarkoitus eliminoida hien paha haju. Antiperspirantti taas supistaa hikirauhasten tiehyeitä saostumalla hikitiehyeen suulle, eli pyrkii tukkimaan hikirauhasen suun, jotta hikeä ei pääse erittymään. Tämä tietystikään ei ole iholle luontainen tapa toimia, mutta ymmärrettävästi monelle hikoilusta kärsivälle mieluisa vaihtoehto, vähentää hikoilua ja sitä myöten märkiä kainaloita sekä epämiellyttävää hajua.

Luonnonkosmetiikan deodorantti on luonnollinen tapa suojautua epämiellyttäviä hajuja vastaan ja säilyttää kainalon alueen herkkä iho hengittävänä ja luontaisesti toimivana. Silti se toimii tehokkaasti ja pitää olon raikkaana. Toki myös luonnon ainesosat voivat aiheuttaa ihoärsytystä tai jopa allergiaa siinä missä synteettinenkin kosmetiikka, mutta luonnonkosmetiikan deodorantit ovat herkällä ihoalueella erittäin hyvin siedettyjä.

rosalia-deo-douceur-bio-actif-sans-sel-d-aluminuim-nouveau

Rosalia-deodorantin teho perustuu kasviuutteisiin, eteerisiin öljyihin sekä alkoholiin, jotka desinfioivat hikoilevan alueen ihoa sekä peittävät hien ikävän hajun. Koska kainalon iho on todella herkkä, on tuotteeseen lisätty mm. aloeveranlehtiuutetta, joka rauhoittaa herkkää ihoa. Tuoksuna toimii luontainen mieto kukkaistuoksu. Rosalia-deodorantti on alumiiniton, parabeeniton sekä valmistettu ilman keinotekoisia hajusteita ja säilöntäaineita.

Perjantain Roosa Nauha –päivän kunniaksi lahjoitamme yhdelle ystäväparille Rosalia deodorantit (yhteensä 2 kpl)! Merkitse siis ystäväsi Facebookin Rosalia blogipostauspäivitykseen, näin olette mukana arvonnassa. Arvonta suoritetaan pe 9.10 klo 10!

Lähteet: Helsingin Allergia- ja astmayhdistys verkkosivu, Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos verkkosivuVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *