Luonnonkosmetiikkaa minulle, miksipä ei!

Luonnonkosmetiikkaa minulle, miksipä ei!

Luonnonkosmetiikka oli minulle melko vierasta ennen Butikia. Kuitenkin vuosien lukuisten kosmetiikkakokeilujeni jälkeen heräsin ajatukseen omasta itsestäni. Koska olen itsekin täyttä luonnontuotetta, miksi käyttäisin kemikaaleja päivittäin, mikäli vaihtoehtona on luonnonmukainenkin vaihtoehto. Ja nyt kokeiltuani, minulle ne toimivat vähintään yhtä hyvin kuin synteettinen kosmetiikka, tai jopa paremmin.

Entisessä työssäni tein ehostuksia asiakkailleni ja myin kosmetiikkaa. Työskentelin tavaratalon kosmetiikkaosastolla, jonka valikoimissa oli toistakymmentä synteettistä kosmetiikkasarjaa, ja vain yksi luonnonkosmetiikkasarja. Tämä jaottelu ei lisännyt mielenkiintoani luonnonkosmetiikkaa kohtaan.  Tuli mielikuva, että voiko se olla laadultaan yhtä hyvää jos sarjoja on vain yksi myynnissä ja muuta kosmetiikkaa niin paljon enemmän. Suomessa luonnonkosmetiikka onkin ehkä vielä valtaosalle kuluttajista vieraampaa, kun taas muualla maailmalla sen suosio on suuressa kasvussa.

Voin myöntää, etten ole maailman luonnonmukaisin ihminen. Toki minulle on tärkeää, ettei kosmetiikkaa olisi testattu eläimillä ja että luonto kärsisi mahdollisimman vähän. Kuitenkin se, mikä minut herätti kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa, oli niistä kuulemani hyvä palaute ja erinomaiset käyttökokemukset. Olen myös tarkka siitä, mitä iholleni laitan, ajatellen nykyhetkeä sekä tulevaisuutta. Haluan näyttää hyvältä ja voida hyvin, nyt ja kymmenien vuosien päästä. Jos muutenkin käytän kosmetiikkaa, miksi se ei voisi olla luonnollista, kuten minäkin olen?

Ihonhoidossa suurin ratkaiseva tekijä luonnonkosmetiikkaan vaihdettaessa oli syväkosteutus. Ihoni on moniongelmainen; kuiva, mutta kasvojen iho kiiltää helposti. Jokainen tuote pesusta voiteeseen kosteuttavat tehokkaasti ihon syvempiäkin kerroksia, joten vaikutus on pitkäaikainen. Pelkkä kalvo ihon pinnalla ei ole hyväksi pitkällä tähtäimellä, joka oli monen synteettisen tuotteen ongelma.

027 750px

Meikkauksen maailmassa voisin nostaa esille saman asian, eli kosteutuksen. Vielä tähän hetkeen mennessä en ole saanut millään ZAO:n pohjameikkituotteella ihoani hilseilemään tai huulipunalla huuliani kuivumaan. Tämä on ollut täysin uusi piirre meikeissä minulle. Tuotteet tekevät tehtävänsä ehostuksellisesti todella hyvin, mutta samalla tukevat ihon kosteustasapainoa. Luonnon raaka-aineiden vuoksi iho jää myös hengittämään paremmin koko päiväksi, vaikka meikkiä olisi kasvoilla.

Kemikaalien suurkulutuksesta on kirjoitettu aina paljon tekstejä, joitakin puolesta, enemmän kuitenkin vastaan. En voi väittää, että luonnonkosmetiikan käyttö on ainut tie hyviin tuloksiin, mutta ehdottomasti loistava vaihtoehto sinulle, joka arvostat loistavaa kosmetiikkaa ja haluat ihollesi hyvää. Luonnonmukaisuus jo itsessään on erinomainen asia. Kun mukaan on vielä pakattu lisäksi laatua, toimivuutta ja varmuutta, en keksi syytä, miksi ei. Olen itse saanut ihanien tuotteiden kautta uuden inspiraation ihonhoitoon, se ei ole enää jokapäiväinen pakko, vaan pieni hemmotteluhetki arjen keskellä.

-Johanna-Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *