Miesten ihonhoidosta

Miesten ihonhoidosta

Miesten iho on usein paksumpi ja rasvaisempi kuin naisten iho. Miesten kasvoille rypyt saapuvat tästä syystä naisia myöhemmin ja siksi monesti naisten mielestä miehet vanhenevat arvokkaammin kuin naiset. ”Miehet eivät kuitenkaan säästy kokonaan iän tuomilta muutoksilta: vanheneminen näkyy miehen ihossa lähes kertarysäyksellä. Pienet juonteet muuttuvat nopeammin syvemmiksi rypyiksi: aikuisilla miehillä onkin usein vahvat ja syvät ”harakanvarpaat” silmänympärysiholla. Keski-iän jälkeen, kun testosteronitaso laskee reippaammin vuosi vuodelta, myös ikääntymisen merkit alkavat toden teolla näkyä. Miehen iho myös kuivuu herkemmin vanhempana ja onkin tästä syystä usein karhea ja tuntuu epämiellyttävän kireältä. Kuiva iho myös kutisee, ja raapiminen pahentaa ihoärsytystä entisestään: iho voi tulehtua, mikä taas aiheuttaa lisää kutinan ja ärsytyksen tunnetta.” Näin kirjoitetaan MTV3 artikkelissa ”Ikääntyvä iho: Miksi miehet vanhenevat arvokkaammin kuin naiset?”.

017014

Olen saanut The Butikin kohta 2 vuotisen historian aikana mieheni siirtymään luonnonkosmetiikan käyttäjäksi ja lisäksi huolehtimaan paremmin ihonsa hoidosta. Hän puhdistaa ihonsa aamuin ja illoin Naturadon Misellivedellä ja on todennut useaan kertaan sen olevan huipputuote! Mieheni kasvojen ihohuokoset olivat vielä pari vuotta sitten suuret ja näkyvät. Lisäksi poskien iho oli melko paksua ja näytti kireältä. Tässä kohtaa voin harmikseni todeta, ettei meillä ole läheltä otettuja kuvia hänen ihostaan kahden vuoden takaa mutta tässä kuitenkin lähikuvat tältä päivältä:

 016006

Misellivesi syväpuhdistaa ihoa ja lisäksi parantaa ihon elastisuutta kosteuttavilla ainesosillaan. Iholla tapahtunut muutos on ollut selkeä. Ihohuokoset ovat pienentyneet ja varsinkin poskien iho on huomattavasti pehmeämpi. Tänä aamuna hän totesi, että myös aurinko olisi tarttunut paremmin ihoon kuitenkaan polttamatta sitä kun olimme lomalla Dubaissa. Tähän en osaa ottaa kantaa mutta hyvä näin!

Edit 19.8.2016: Uusin tuote mieheni kosmetiikkavalikoimassa on Flow:n kasvosaippua. Käytämme samaa tuotetta eli puolukka kasvosaippuaa, joka on tarkoitettu kuivalle / normaalille iholle. Tämä tuote on saanut super paljon kiitosta pehmeästä mutta puhdistavasta vaahdosta!

Ihon kosteutus

Uusin suosikkituote ihon kosteutukseen on Cattierin aftershave voide. Mieheni ajaa partansa usein ja käyttääkin voidetta kosteusvoiteena aamuin ja illoin. ”Voide imeytyy tosi nopeasti eikä jätä ihoa tahmean tuntuiseksi.”, ovat käyttäjän kommentit kyseisestä tuotteesta. Voide myös tuoksuu mielestäni erittäin mielyttävältä. Tuoksu eli ole voimakas mutta kuvailisin sitä silti miehekkääksi. Cattierin aftershave voide sisältää mm. tulehduksia ehkäiseviä ja ihoa hoitavia aktiivi-aineita kuten kaakaota ja Tähtiputki-kukkaa sekä rauhoittavaa aloe veraa. Voiteen sisältämä Amisol TrioTM (vitamiinipitoinen kasviöljy-yhdiste) sekä arganöljy ravitsevat, uudistavat, korjaavat sekä pehmentävät ihoa.

010012

Kun iho on tuntunut todella kuivalta, esimerkiksi pakkaskausina, on käytössä ollut Naturadon perusvoide. Tästä tuotteesta olemme saaneet positiivista palautetta myös muilta miehiltä! Luonnonkaunis blogissa testailtiin äskettäin Naturadon perusvoidetta ja testiryhmään pääsi myös perheen miesväki. ”Miehenkin ihoa kiristää pakkasilla, vaikkei hän sitä helposti myönnäkään. Mies kun ei kuulemma kosmetiikkaa tarvitse. Tänä talvena meidän kenenkään ei kuitenkaan ole tarvinnut taistella yhtä paljon kuivuuden kanssa kuin edellisinä, vaikka pakkasia ja kuivaa ilmaa on riittänyt. Mies on käyttänyt karitevoita sisältävää Naturadon Karite Perusvoidetta. Se on siis ikään kuin luonnonkosmetiikan vastine apteekin perusvoiteille, koko perheelle ja koko vartalolle sopiva voide. Hän jopa puhui siitä tällä viikolla hänen rasvanaan. Se on aika paljon sanottu kosmetiikkakammoiselta mieheltä. Hän tykkää voiteen jättämästä tunteesta sekä nopeasta imeytyvyydestä.”.

Suihkutuotteet

Monilla miehillä on tapana pestä suihkussa sekä vartalo että hiukset samalla tuotteella. Cattierin 2 in 1 suihkugeeli soveltuu tähän loistavasti, sillä se sisältää mm. valkoista savea ja eteeristä piparminttuöljyä, jotka rauhoittavat ihoa ja päänahkaa. Suihkugeelin tuoksu on raikkaan minttuinen ja se soveltuu unisex tuotteeksi koko perheelle!

Kasvojen ja vartalon kuorinnan mieheni hoitaa Naturadon Argan-Appelsiini kuorivalla suihkugeelillä silloin kun muistaa eli arvioisen sen olevan noin kerran kuussa.

008

Perheemme komeat miehet toivottavat The Butik -blogin lukijoille aurinkoista kevään odotusta ja suosittelevat luonnonmukaisen ja eläinkokeettoman kosmetiikan käyttöä.

019 020mv

Sadepäivän terveisin,

KatjaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *