Mitä meikkituotteesi on syönyt – ja syötkö sitä myös itse?

Mitä meikkituotteesi on syönyt – ja syötkö sitä myös itse?

Muovittomuus ja kemikaalittomuus ovat olleet viime kuukausien huomiota herättäneitä puheenaiheita. Niistä ovat uutisoineet eri lähteet, viimeisimpänä YLE, jonka artikkelissa Kemikaalicocktailin Noora Shingler kertoo omasta elämästään ja arjen valinnoistaan. ”– Esimerkiksi lähestulkoon kaikissa tavanomaisissa huulipunissa on muovia. Tässä yksi syy, miksi valitsen meikkini mieluummin sertifioidun luonnonkosmetiikan puolelta. Niiden valmistuksessa muoveja ei ole käytetty, Noora selittää.” (lähde: YLE). Huulipunan sisältämiä ainesosia kulkeutuu suun kautta elimistöön. Tuntuu hurjalta ajatella nieleskelevänsä muovia eikö? Luonnonkosmetiikan huulipunissa vaikuttavia ja hoitavia raaka-aineita ovat mm. shea -eli karitevoi, risiini -ja oliiviöljy, aprikoosinsiemenöljy sekä kandelillavaha.

Keräämme päivittäin elimistöömme hurjan määrän erilaisia kemikaaleja, joiden määrää voi vähentää erilaisilla teoilla. YLE:n sivuilta löytyy myös Kemikaalitesti, käy täyttämässä se ja katso mitä kaikkea voit tehdä!

Boho huulipunat 404 ja 402 sekä Zao huulikiillot ovat kaikki sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Kynsilakat ovat kosmetiikkateollisuuden tuotteita, jotka yleisesti sisältävät allergisoivia ja elimistölle haitallisia raaka-aineita. Synteettisissä kynsilakoissa voi esiintyä mm. seuraavia, teollisuuden liuotinaineinakin tunnettuja aineita: tolueeni, formaldehydi, diputyyli, ftalaatti, formaldehydihartsi, parabeeni, ksyleeni ja kamferi. Monet meistä pureskelevat kynsiä ja etenkin lapsilla sormet ajautuvat tuon tuosta suuhun. Luonnonkosmetiikan 7free, 8free, 9free ja 10free kynsilakat eivät sisällä edellä mainittuja aineita, vaan ne on korvattu luonnon raaka-aineilla, joita ovat mm. peruna, puuvilla ja maissi. Tästäkin huolimatta kynsien pureskelua emme suosittele! Valikoimassamme olevien Boho Green Make-Up kynsilakkojen väripigmentit ovat upeita ja ne ovat käytössä kestäviä.

Bohon kynsilakat 7,95€ kpl

Boho huulipuna 304 Capucine 12,50€, taustalla Zao poskipuna 325 Golden Coral ja aurinkopuuteri 341 Golden Copper. Naturado Misellivesi sisältää kasviperäistä hyaluronihappoa, joka sitoo kosteutta ihoon (9,90€).

Muovittomuus ja kemikaalittomuus ovat laajasti toteutettavissa olevia käsitteitä, jotka koskettavat oman hyvinvointimme lisäksi myös luontoa ja ekosysteemiä. Siirtyminen luonnonkosmetiikan käyttäjäksi on ekologinen valinta, joka myös vähentää omaa kemikaalikuormaasi hiukan. Luonnonkosmetiikkatuotteet ovat riittoisia, hoitavia ja hellävaraisia ja soveltuvat usein myös herkkäihoisille. Ja mikä parasta: tuotteiden laatu on huippuluokkaa!

Boho Green Make-Up meikit
Zao Make-Up meikit
Naturado BB -voiteet

Kurkkaapa siis tänään meikkipussiisi ja mieti löytyykö sieltä tuotteita, joille haluaisit löytää luonnonkosmetiikan vaihtoehdon? Tarjoamme tällä viikolla meikkejä yli 35€ ostaneille asiakkaillemme lahjaksi suositun Naturado Miselliveden (100 ml), jolla voit puhdistaa kätevästi ja hellävaraisesti meikit pois iholta. Etu on voimassa su 21.10 saakka.

Ekologisin kauneusterveisin,

Katja

#Kemikaalihaaste

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *