Onko tämä sinunkin iho-ongelmasi? Ei hätää!

face

Viime vuonna teetetyssä tutkimuksessa (Suuri Kauneuskysely 2013) paljastuu, että suomalaiset naiset kokevat suurimmaksi ongelmakseen ihossa epäpuhtaudet. Epäpuhtauksia esiintyy yleensä kasvojen alueella ja leukaperissä, mutta myös selässä ja dekolteella. Mistä tämä satunnainen tai säännöllinen finnien ja mustapäiden kiusallinen näyttäytyminen johtuu ja miten sen voisi selättää?

Rasvoittuvalle ihotyypille on nimensä mukaisestikin tyypillistä talin ylituotanto, joka näkyy ihon rasvaisena kiiltelynä. Välillä talia muodostuu niin paljon että ihohuokonen menee tukkoon, jolloin näppy pääsee syntymään. Mustapäät erityisesti ovat myös kuivemman ihotyypin ongelma. Ihon pinta on niin kireä kuivuuden takia, ettei talitiehyet pääse puhdistumaan, vaan se pakkautuu ihon sisään.

Epäpuhdas ja näppyläinen iho on inhottava vaiva, monille tuttua teinivuosilta, mutta useilla ongelma jatkuu aikuisiälläkin. Sen hillitseminen ja ihon tasapainoon saaminen on hoidettavissa kosmetiikalla yhdessä kehon sisäisen hyvinvoinnin kanssa. Tässä muistilista näppyjen yleisimpiin syihin ja vinkkejä näpyttömämpään ihoon:

• Puhdista ja pidä puhtaana. Pese kasvot joka ilta meikinpuhdistusaineella, älä koskaan nuku meikki kasvoillasi. Aamulla pese kasvot viileällä vedellä ennen päivävoiteen laittamista. Älä myöskään puristele näppyjä, sillä sormista ja kynsien alta iholle pääsee paljon bakteereja, jotka voivat ärsyttää ihoa enemmän ja saada aikaan jopa tulehdustilan.

• Vaikka iho olisikin rasvainen, tarvitsee se kasvovoiteen voidakseen hyvin. Rasvaiselle iholle on omat tuotteensa jotka hillitsevät talin eritystä, esim. Paris Exclusiven Puhdistava Geelivoide sekä Jojobaöljy.

• Muista sillloin tällöin myös ns.erikoishoidot kotona. Kuori ihoa ja tee rauhoittava ja puhdistava naamio.

• Näppyjä voi peittää meikillä, mutta meikittömät päivät eivät ole välillä pahitteeksikaan. Zaon pohjameikit ovat kosteustasapainoa ylläpitäviä ja sisältävät mikronisoitua hopeaa, jolla on puhdistavia ja desinfioivia vaikutuksia.

• Ihosi paljastaa ruokailutottumuksesi. Liian vähäinen nesteiden nauttiminen saa ihon tasapainon järkkymään, muista siis puhdistavan veden juonnin tärkeys tässäkin. Myös maitotuotteiden, valkoisen sokerin, gluteiinin tai kahvin nauttiminen voivat laukaista näppyongelman.

• Hormoniherkkyys. Naisilla kuukautiskierron eri ajankohdat saattavat aiheuttaa iholle finnejä, sillä iho reagoi herkästi kehon hormonimuutoksiin. Saman vaikutuksen voivat tehdä hormonaalisen ehkäisyn aloitus/lopetus sekä raskaus/synnytys.

• Kuten hormonivaihtelut, myös stressi näkyy monilla ihossa. Stressaaminen nostaa itseasiassa stressihormonimäärää kehossa, joten tämäkin on hormoniperäistä. Oravanpyörään joutuu helposti, kun alkaa stressaamaan iho-ongelmaa, jota stressaaminen pahentaa. Ehkä helpommin sanottu kuin tehty, mutta syvään hengittäminen, kymmeneen laskeminen, positiivinen asenne yhdistettynä riittävään määrään unta ja lepoa saavat ihon ja Sinut kokonaisuudessa voimaan paremmin!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *