Päivänpaistetta – palanutta vai parantunutta?

Päivänpaistetta – palanutta vai parantunutta?

aurinkomuok

Auringon näyttäytyminen ja sen tuoma kesän tuntu ei varmasti harmita moniakaan. Lämpö tuntuu ihanalta iholla kylmän viimakauden jälkeen ja säteet tuntuvat porautuvan mieleen vetäen suupieliä ylöspäin.

Auringolla ja kesällä on ihonhoidossa oma merkityksensä. Auringon vaikutus voi olla oikeissa määrissä suotuisa, liikaa nautittuna hyvinkin huono. Monilla iho-ongelmaisilla kesä ja valonsäteet ovat helpotus ja iho näyttää sekä tuntuu paremmalta kuin kylmänä kautena. Vaikka et omaisi iho-ongelmia, voi ihosi monesti kesällä paremmin, kun poissa on kuiva ilma, viima ja pakkanen. Ilmankosteus hellii hipiää ja aurinko vahvistaa ihoa sisältä päinkin. D-vitamiinin tuotanto on parhaimmillaan ja se vaikuttaa ihon lisäksi suotuisasti myös muihin kehon ongelmiin ja sairauksiin, kuten niveliin, diabetekseen ja erilaisiin syöpäriskeihin.

Tärkeää auringon avustaessa ihonhoitoa on suojautua siltä hyvin, jotta hoitovaikutus ei muutu negatiiviseksi. Raja on nimittäin hiuksen hieno. Siinä missä auringon valo parantaa mm. ihottumaa, voi se jo parin minuutin päästä polttaa ihosi. Pienikin palaminen on aina pahasta, koska aina palaessa ihossa tapahtuu solumuutoksia. Suojautuminen kannattaakin tehdä hyvillä aurinkovoiteilla joissa on tarpeeksi suuri suojakerroin. Monilla pohjoismaisilla iho tarvitsee vähintään 30 suojakertoimen ja tarpeeksi monesti suojavoiteen lisäämisen. Lisäksi hengittävillä, kevyillä vaatteilla suojautuminen suoralta auringon kontaktilta on hyväksi mahdollisimman usein. Toki lämpötilan kohotessa pitkähihainen vaihtuu kesätoppiin ja hameenhelma saattaa lyhentyä ja tällöin aurinkovoiteen merkitys kasvaa entisestään. Butikin valikoimaan on pian ilmestymässä uutta myös aurinkotuotepuolella, joten seuratkaa ilmoittelua!

Meikin käyttö kesällä on mielipiteitä jakavaa. Jotkut tykkäävät käyttää samanlaisia meikkaustottumuksia vuodenajasta riippumatta, jotkut taas haluavat jättää kesähelteillä muutenkin hikoilevan ihon meikittä jotta se hengittäisi parhaiten. Meikkaaminen auringon porottaessa ei ole väärin. Kannattaa kuitenkin tehdä uusia valintoja meikkipohjatuotteiden suhteen jotta tuhdit meikkivoiteet eivät tukkisi ihohuokosia hikoillessa. Vinkkiviitonen tähän, Zaon meikkipohjatuotteet jättävät ihon hengittämään hyvin! Erityisesti itse ajattelin kesäksi kokeilla superkevyttä mineraalipuuteria, joka myös poistaa kiiltoa ja tasoittaa ihon väriä jättäen sen luonnollisen näköiseksi.

Monilla myös ihon tyyppi muuttuu kesän aikana niin huomattavasti, että ihonhoitotuotteita tulee muuttaa. Iho ei välttämättä ole enää niin kuiva, ja kevyemmät hoitotuotteet riittää hyvin. Mia Höydöltä tulikin jo aiemmin mainitsemani kesäihonhoitovinkki; kasvovesi Säihke on niin kosteuspitoinen, että se voi riittää kesäkuumalla hoitotuotteeksi yksistään puhdistuksen jälkeen! Säihke on myös todella raikastava, varmasti omiaan hellekaudellakin. Puhdistuksesta kannattaa edelleen huolehtia hyvin, koska kasvoilla on hoitotuotteiden lisäksi aurinkovoidetta, hikeä ja ulkona lentävää pölyä eri tavalla kuin talvikautena.

Nautitaan tulevista kesäpäivistä niin että ihomme nauttii niistä myös!

Kesää odottavin terveisin JohannaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *