Pinkkejä ajatuksia tärkeän asian puolesta

Pinkkejä ajatuksia tärkeän asian puolesta

Ihomme on suurin elimemme, ja sen kautta pääsee paljon ainesosia muualle kehoon ja verenkiertoon. Tästä syystä luonnonkosmetiikan yksi arvostetuimpia asioita onkin puhtaat, myrkyttömät raaka-aineet. The Butikin valikoima on valikoitu niin, että kaikki olisi sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta tässäkin poikkeus vahvistaa säännöt. Halusimme ottaa valikoimaamme kynsilakat Treat Collectionilta ja Zaolta, jotka on pyritty viemään niin lähelle luonnonkosmetiikkaa kuin suinkin, mutta joita ei voi täysin valmistaa luonnon raaka-aineista laatuvaatimusten vuoksi. Näissä kynsilakoissa on kuitenkin poistettu yleisimmin kynsilakkateollisuudessa käytettyjä raaka-aineita, jotka aiheuttavat terveysriskejä, ja korvattu ne turvallisilla, myrkyttömillä tuotteilla.

03310pieni

Yleisimpiä terveysriskejä vaikuttavia aineita kynsilakoissa ovat:

FORMALDEHYDI: Liuotin, joka voi allergisoida sekä ihoärsytyksenä, silmissä että hengitysteissä. Voi olla myös vaikutusta syöpien kehitykselle.

FORMALDEHYDI RESIINI: Tekee kovan, rikkoutumattoman pinnan, jota käytetään paljon lastu- ja piirilevyissä. Voi aiheuttaa allergisia iho-ongelmia.

TOLUEENIA: Liuotin, jota on mm. bensiinissä. Vahva haju, joka voi aiheuttaa huimausta ja riippuvuutta.

DIBUTYYLIFTALAATTI: Pehmitin, joka pitää muovin notkeana. Myrkyllinen, ympäristölle haitallinen, kielletty jo esim. lasten leluissa ja tarvikkeissa.

KAMFERI: Edellisen kaltainen pehmitin, käytetään räjähteissä ja tuholaismyrkyissä. Voi aiheuttaa pahoinvointia, hengitysvaikeuksia ja paniikkikohtauksia.

Ja mikä ihaninta, vaikka näistä kynsilakoista on poistettu näitä myrkkyjä, eivät ne huononna niiden käyttöominaisuuksia! Lakat levittyvät hyvin, kuivuvat ja pysyvät aivan ”normaalien” kynsilakkojen tavoin.

035094pieni02410pieni

Toinen paljon puhuttanut kosmetiikkatuote terveyshaittojensa takia on deodorantti. Tai vieläkin enemmän antiperspirantti, jonka hyvä teho hien hallinnassa perustuu pääosin siihen, että se tukkii alumiinilla hikirauhaset. Luonnonkosmetiikan deodoranteissa niiden hien hajua torjuva teho perustuu siihen, että tuotteet sisältävät pääasiassa antibakteerisia kasviuutteita, eteerisiä öljyjä ja alkoholia, jotka neutralisoivat hajun ja pitävät kainalon ihon puhtaana bakteereista, jotka aiheuttavat hien hajun. Iho kuitenkin hengittää vapaasti eivätkä hikirauhaset tukkeudu. Koska kainaloalue sisältää paljon imusolmukkeita, on myös puhuttu ja tutkittu antiperspiranttien ja niiden sisältämien ainesosien mahdollisesta yhteydestä rinta- ja imusolmukesyöpään.

02710pieni

Tällä viikolla on vietetty tyttöjen päivää, ja huomenna 14.10 on Roosa Nauha- päivä. Tytöille kynsilakka voi olla kosmetiikan ensikokeiluja, ja haluamme että sen voi toteuttaa mahdollisimman myrkyttömillä tuotteilla. Roosa Nauha -päivään liittyvä rintasyöpäasia on vuosi vuodelta puhuttelevampi. Syöpä on yleistynyt paljon, joten pienillä asioilla sen ennaltaehkäisy voi olla tärkeää. Siksi tämän viikon tarjoustuotteina ovatkin The Butikin valikoiman kynsilakat sekä Rosalia Deodorantti.

Pinkkejä ajatuksia ja kaunista loppuviikkoa toivottelee,

The Butikin henkilökuntaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *