Savi ihonhoidossa – poistaa huonoa ja antaa hyvää.

Savi ihonhoidossa – poistaa huonoa ja antaa hyvää.

Savia on käytetty ihonhoidossa jo antiikin Kreikan ajoista lähtien. Monessa tuotteessa savea käytetään raaka-aineena, mutta puhtaalla savella saadaan huikeita tuloksia ihonhoidossa. Mitä se savi sitten oikein tekee?

Savia on monenlaisia, meillä The Butikissa löytyy Naturado tuotesarjan valkoista Kaoliinisavea (10,90€) ja vihreää Montmorillonite savea (8,90€). Savi on hyvin mineraalirikasta. Se imee puoleensa vieraita, myrkyllisiä aineita ja epäpuhtauksia mutta vastavuoroisesti luovuttaa paljon ravintoaineita kuten rautaa, magnesiumia, kalsiumia, natriumia ja kaliumia. Se siis poistaa huonoa ja antaa hyvää.

004170350607pieni

Savi syväpuhdistaa ihohuokosia, etenkin vihreä savi joka, on tunnettu nimenomaan puhdistavasta vaikutuksestaan. Savet ovat antibakteerisia, joten ne hoitavat myös tulehduksia ja tehoavat näin hyvin myös akneihoon. Savi kirkastaa ihoa, vilkastuttaa verenkiertoa ja voi himmentää pigmenttiläiskiä, varsinkin valkoinen savi, joka sopii herkemmällekin iholle. Valkoista savea suositellaankin käytettäväksi kuivalle ja herkälle iholle kun taas vihreää seka – ja rasvoittuvalle iholle.

Saven käyttö on helppoa; sitä sekoitetaan veteen suhteessa noin reilu puolet savijauhoa ja puolet vettä, siten että massa on levittyvää mutta ei lirua. Käytä ei -metallista astiaa (muovi,puu,lasi). Naamio levitetään hoidettavaan paikkaan ja annetaan vaikuttaa n. 10-20 min, yleensä hyvä pesuaika on kun savi kuivahtaa ja alkaa hilseilemään. Naamion voi levittää kasvoille, vartalon iholle tai hiuspohjaan/hiuksille.

028093pieniARGILE-SURFINE-300-G-2014

Vihreä savi auttaa tehokkaasti rasvoittuvaan hiuspohjaan ja valkoinen savi taas lievittää ärsytystä ja kuivuutta hiuspohjassa. Valkoinen savi onkin kampaajaystäväni luottotuote jos asiakkaan hiuspohja reagoi yllättäen negatiivisesti hiusväreihin, joka kerta tällä on saatu palautettua hiuspohjan hyvinvointi ja rauhoitettua päänahkaa. Luonnonkaunis blogin Ann-Christine testasi valkoista savijauhetta myös kuivashampoon ominaisuudessa ja tykästyi!

Vihreää ja valkoista savea voidaan myös sekoittaa keskenään, jolloin saat hyödyn molemmista tuotteista. Tai voit käyttää valkoista savea esimerkiksi kasvojesi herkemmille alueille ja vihreää niihin kohtiin jotka rasvoittuvat helpommin. Jos haluat päästä todella helpolla, voi valintasi olla Naturadon vihreä savi & aloevera naamio (13,90€), joka on käyttövalmis tuubissa. Tätä tuotetta suosittelemme niille, joilla on seka – tai rasvoittuva iho.

Bye Bye mustapäät! Näin totesi bloggari Lila Syren testattuaan Naturado savinaamioita sekä misellivettä. Lukaise mielenkiintoinen postaus täältä.

Savia voi myös käyttää helpottamaan oloa tapaturmissa tai sairauksissa; savinaamio voi viilentää ja helpottaa oloa kuumeessa, koska se imee lämpöä itseensä. Savella on myös parantava ja helpottava vaikutus haavoihin ja palovammoihin ja sillä voi myös estää arpikudoksen muodostamista.

Kauneutta keskiviikkoosi toivottaa,

JohannaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *