Seerumin salat

Seerumin salat

Seerumit ovat olleet osa kosmetiikkatuotteiden ryhmää iät ja ajat. Silti monille tämä tuote on jäänyt pieneksi mysteeriksi, kenen tulisi käyttää seerumia, milloin sitä tulisi käyttää ja miten?

WP_20140904_00520140904143107

Mitä?

Suurin ero seerumeissa muihin ihonhoitotuotteisiin verrattuna on sen rakennusmuoto ja raaka-aineiden käyttö. Seerumit valmistetaan koostumukseltaan sellaiseksi, että ne imeytyvät ihon syvempiin kerroksiin kuin kosteusvoiteet, ohuiksi ja nestemäisiksi. Raaka-aineet ovat hyvin tiiviinä pakkauksena ja hyvä seerumi on intensiivinen sekoitus laadukkaita kasviuutteita. Seerumin pohjana käytetäänkin yleensä kukkais- tai hedelmävesiä yhdistettynä veteen, jotta tuote olisi INCI-listan alusta asti mahdollisimman täynnä ihoa helliviä ainesosia. Lyhyesti muotoiltuna tehohoitotuote iholle.

Kenelle?

Monilla on käsitys, että seerumin suuren hoitavuuden vuoksi se olisi tarkoitettu vasta ikääntyneelle iholle, joka kaipaa tehohoitoa. Seerumeja kuitenkin voi käyttää nuoretkin, kunhan valitsee oikeanlaisen seerumin. Monet seerumit sisältävät ihoa silottavia ainesosia ja ovat tarkoitettu anti-age tuotteiksi. Nämä seerumit ovatkin omiaan siitä eteenpäin, kun iholla alkaa näkymään ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä. Jotkut seerumit ovat taas tarkoitettu kuivan ja ärtyneen ihon tehohoidoksi, näitä kannattaa nuorempienkin suosia.

Anti-age on monelle nuoremmalle säikyttävä sana kosmetiikassa. Ihoa ei tule hoitaa liikaa, ettei tuotteen hyöty käänny haitaksi, joten anti-age tuotteita on hyväkin välttää. Kuitenkin kiinteyttäviäkin seerumeja voi käyttää 25-ikävuodesta eteenpäin kuuriluontoisesti, kun tuntee ihon olevan ongelmissa kuivuuden, sameuden tai jonkun muun vaivan vuoksi. Juuri tuon ikävuoden ylitettyä alkaa ihon luontainen hyaluronihapon tuotanto heikentyä ja aika ajoin seerumilla ihonhoidon tehostaminen ei ole yhtään pahasta.

Miten?

Kuuriluontoinen käyttö onkin yksi seerumien käyttötapa, hetken hoidetaan ihoa tehokkaammin ja sen jälkeen annetaan ihon levätä tehokkaammalta hoidolta käyttäen päivittäisiä ihonhoitotuotteita. Varsinkin ikääntyneellä tai hyvin kuivalla iholla seerumia voi kuitenkin käyttää päivittäinkin, kunhan muistaa pitää ainakin kerran kuukaudessa lepopäivän tehokkaamman tuotteen käytöltä, jonka aikana iho ehtii itse etsiä tasapainoaan ja hengähtää.

Myös vuodenajat meillä Suomessa vaikuttavat paljon ihonhoitoon ja seerumit ovatkin juuri tulevan pimeän ja kylmän ajan tuote tehostamaan ihonhoitoa. Toisaalta myös ihoa on hyvä hoitaa kesälläkin tehokkaammin kun auringon epäsuotuisat vaikutukset aiheuttavat vaurioita iholla, mutta tällöin monesti riittää pelkkä seerumin käyttö, ilman että tarvitsee käyttää kosteusvoidetta enää seerumin päälle.

Kasvot pestään ja sen jälkeen ne kostutetaan kasvovedellä. Seerumi on tehokkaimmillaan ja imeytyy parhaiten kun se imeytetään kasvovedellä kostutetulle iholle. Joitain seerumeja saa käyttää silmänympärysiholle, joitain ei suositella, tämä kannattaa ottaa huomioon tuotekohtaisesti. Seerumia otetaan pieni määrä käsiin ja painellaan tai hierotaan pyörivin liikkein hellävaraisesti kasvojen, kaulan ja dekolteen alueelle. Tämän jälkeen tarvittaessa, ihotyypistäsi ja sen kunnosta riippuen, levitetään vielä kosteusvoide. Tärkeintä seerumin käytössä onkin kuunnella omaa ihoasi. Tuntuuko että pelkkä seerumi riittää sillä hetkellä ettet tule hoitaneeksi ihoasi liikaa, vai onko iho jo elpynyt seerumin käytöstä niin hyvin, että paussi sen käytössä olisi parhaaksi ja voisi siirtyä hetkeksi pelkän kosteusvoiteen käyttöön. Yhtä ainoata oikeaa tapaa ei ole.

Itse olen seerumien suhteen hyvin fiiliskäyttäjä. Tykkään lisätä sitä useammin ihonhoitoon talvisaikaan kun pakkanen ja kuiva huoneilma kuivattavat ihoani. Myös saunan jälkeen on ollut tapana tehdä ihonhoito tehokkaammin. Ihoni kertoo todella mitä se kaipaa ja sen mukaan toimin.

WP_20140904_00320140904142915

Ihanat seerumimme löydät sekä hipiääsi helliville ostoksille pääset tästä.

-Johanna-  1. Haluaisin ehdottomasti kokeilla suomalaista Mia Höytö-sarjan seerumia! Rohkea veto alkaa tekemään suomalaista kosmetiikkaa!

  2. Heli Heinonen Says: syyskuu 5, 2014 at 12:26 pm

    Mia Höytö Lumous seerumia.
    Olisi hauska päästä kyseistä tuotetta testaamaan 🙂

  3. Lumous! Jo pelkkä nimi saa haluamaan kokeilla kyseistä tuotetta! Talven tullen on kiva hemmotella itseään kylppärin peilin edessä 🙂

  4. Jenny Pietikäinen Says: syyskuu 11, 2014 at 3:16 pm

    Mia Höytön seerumia on ehdottomasti kokeiltava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *