Taina testaa: Viikko 4.

Taina testaa: Viikko 4.

Tainan testikuukausi saatiin päätökseen. Ärhäkästi reagoiva, moniongelmainen iho ei vielä tässä ajassa osoittanut täydellistä muutosta sileään, näpyttömään ihoon, mikä on melko luonnollista; varsinkin luonnonkosmetiikkaan vaihdettaessa tuotteille täytyy antaa aikaa toimia iholla, alun jälkeen voi tulla jopa takapakkia näppytilanteeseen kun ihosta vaihdon yhteydessä poistuu synteettisten ainesosien jäämiä. Kuitenkin Tainan kommenteista huomaa, että usko luonnonkosmetiikan tarjoamaan ihonhoitoon jäi vahvasti henkiin, iho sai apua tuotteista, kun oikeanlaiset tuotteet löydettiin. Varsinkin näin voimakkaasti reagoivan ihon kanssa saattaa sopivaa tuotetta joutua etsimään, mutta kärsivällisyys kannattaa.

IMG-20150212-WA0001IMG-20150319-WA0000

Vasemmalla lähtötilanne, oikealla Tainan iho 4 viikon kokeilun jälkeen.
Vaikka näppyjä löytyy vieläkin, on iho rauhoittuneemman näköinen ja näpyt jo kuivuneempia, eikä niin ärtyneitä.

”Viikko vika eli 4. VUORISTORATAA!

Viimeisiä viedään! Niin mielelläni tukkisin viimeisen viikon raporttini pelkästään täyteen ylisanoja ja sydämiä, kauniita kuvia heleästä ihosta. Haikea fiilis, hyvä kokeilu. Nytkö se jo loppui. Ajattelin kuukauden olevan pitkä aika testille.. Ei suinkaan ollut. Sain taas konkreettista todistusaineistoa sille, ettei täydellisten ihonhoitotuotteiden löytäminen käykään ihan sormia napsauttamalla. Näin ollen huikeita lupaavaa tuotetta en enää itsekään lähtisi tuomitsemaan suuntaan tai toiseen kertakokeilun perusteella. Iho vaatii aikaa sopeutumiseen ja sopeutuminen ottaa meillä jokaisella oman aikansa. Ja niin kuin olen jo itseäni toistanut.. NIIIIIN moni asia vaikuttaa ihomme hyvinvointiin.

Tuotteita siis vaihdeltiin ja ruokia fiksailtiin testikuukauden. Kasvojen iho on reagoinut minulle tyypillisellä tavalla: kuin vuoristorataa! Ylä- ja alamäkeä, korkealle ja kovaa.. ”JIIIHAAAA”OI IHANUUTTA” APUA! ”VOI EI!”SE TOIMII SITTENKIN!”HUH HELPOTUSTA”.. Toisinaan kasvojen iho on kiukutellut ja riidellyt, ottanut rähäkkää takapakkia, kun toisinaan herätellyt jälleen toivoa silkkisestä, kauniista ja hyvinvoivasta ihosta.

Kultaista keskitietä vieläkään löytämättä, kuluneen viikon haasteeksi muodostui pintakuiva iho.

Johannan ensiapupakkauksesta löytyi onnekseni helpotuksen tuoja, YLLÄTTÄJÄ: Sophie the Giraffe Baby Face cream. Täyteläinen, paksu, lähes syötävän hyvä tehokosteuttaja! Karkkipäivä! Tuntui iholla herkulta ja tuoksu oli pehmeän makea, jopa leivosmainen, olematta kuitenkaan ällö. Just sopivan sweet, nam! Toi helpotuksen heti ja hilseily väheni merkittävästi ja todella nopeasti, saman päivän aikana. Hymyilyttää.

SLG Baby Face Cream HIGH RESpieni

Neljännen viikon aikana Paris Exclusive päivävoide osottautui liian kevyeksi, hieman kuumoittelevaksi, varmasti vähemmän kuivan ihon hellijäksi.

Mia Höytö Kaunis sai toimia tehopuhdistajana max 2 kertaa viikossa.

Kahta en kuitenkaan vaihda! Karite & Ricin, voittamaton ärtyneen ihon rauhoittaja, lempeä sovittelijakaksikko! Rosalia kuorinta & Vihreä savinaamio.. Ruusuvesi ja viimeisin ”karkkipäivä”!

shape_pic-52

Hemmotteluhetkiä ei koskaan ole liikaa, sanon ”KYLLÄ” Baby voiteelle, sanon ”TÄTÄ LISÄÄ” luonnonkosmetiikalle, aidolle kesäiselle ruusun tuoksulle, kasteelle, marjoille, puhtaille raaka-aineille. Hyvälle mielelle! Niistä on luonnonkosmetiikka tehty. Olen tästä eteenpäin mukana!”

Mahtavaa oli kuulla, että saimme Tainan tällä kokeilulla luonnonkosmetiikan käyttäjäksi! Uskon vahvasti, että pidemmän päälle tuotteiden käytöllä iho rauhoittuu entisestään. Kun löytää hyvän oloisen tuotteen, kannattaa sen käyttöä jatkaa pidemmän aikaa eikä poukkoilla tuotteesta toiseen, vaikka Tainan kohdalla jouduimmekin kokeilemaan eri tuotteita löytääksemme ärhäkälle, epäpuhtaalle mutta myös kuivalle iholle sopivat tuotteet.

KARITE PUR 150 2014

Nyt kuitenkin Taina hankki lempituotteensa kotiin ja pääsee käyttämään näitä vielä pidemmällä ajalla, jolloin uskon hyvien tuloksien näkyvän tätäkin paremmin. Kuukaudessa jo lopulta pintakuivuus väheni, maitoproteiinin lisääminen hämäsi vähän tuotteiden vaikutusta viikolla kaksi, mutta sen vähemmälle jättäminen sai taas näppyjä kuriin, nyt tulehtuneista näpyistä on enemmänkin jäljellä vain rupi. Tähän apunsa antoi varmasti risiiniöljy, joka hillitsee tulehdusta.

Tähän viimeiseen postaukseen Tainan kokeilukuukaudesta teinkin muistilistan muutamista perusjutuista päivittäin kasvojen ihoa hoidettaessa luonnonkosmetiikalla:

– Käytä vähintään kerran päivässä puhdistustuote kasvopesussa. Vesipesu yksistään saattaa kuivattaa enemmän kuin pesutuotteella pesu, sillä tuotteissa on mukana myös ihoa rauhoittavia ja kosteuttavia ainesosia pesevien lisäksi. Kuivalle iholle monesti parhaita on lempeät puhdistusmaidot, seka- ja rasvaiselle iholle geelimäiset. Myös geeleistä löytyy ainesosia, jotka tukevat ihon kosteustasapainoa, joten nämä eivät missään nimessä ole poissuljettuja kuivan ihon tuotteeksi. Vesipesu ei myöskään puhdista tarpeeksi hyvin epäpuhtauksia ja liiallista talia iholta.

KaunisIMG_0312m

– Anna tuotteelle aikaa toimia. Vaikka voide ei ensimmäisillä käyttökerroilla poistaisi täysin kuivuutta, tai siitä jopa aiheutuu viikon tai parin päästä näppyjä, ei tuotteita tulisi käydä vaihtamaan heti. Monesti pitkäjänteisyys palkitsee paremmin kuin hyppiminen tuotteesta toiseen. Luonnonkosmetiikkaan siirryttäessä iho monesti työntää ulos huokosistaan synteettisten aineiden jäämät, jotta luonnolliset raaka-aineet pääsevät vaikuttamaan paremmin.

1084658_24584917

Kasvovesi on tärkeä hoitotuote. Se viimeistelee puhdistuksen, rauhoittaa ihoa ja tehostaa sen jälkeen laitettavan voiteen tai seerumin vaikutusta. Kasvovedestä on hyötyä kaikille ihotyypeille, se on tärkeä osa ihon saavuttaessa parasta mahdollista balanssia.

– Vaikka iho olisi rasvainen ja epäpuhdas, tarvitsee sekin kosteutusta. Kosteutus on eri asia kuin rasvaisuus, joka taas johtuu ihon talin liikaerityksestä. Monesti lievät näppyongelmat saattavatkin johtua siitä, että iho on niin pintakuiva, ettei se hengitä tarpeeksi ja tali jää jumiin pakkautuen näpyiksi.

– Usein nuoremmilla ihmisillä kasvoille syntyvät juonteet johtuvat ihon kuivuudesta ja kimmottomuudesta, eikä ns. ennenaikaisesta vanhenemisesta. Kuiva iho ei ole elastinen ja kiinteä, vaan sille tapahtuu samoin kun viinirypäleen kuivuessa rusinaksi. Huolehdi siis hyvissä ajoin, että esim. herkkä silmänympärysiho saa tarpeeksi kosteutusta.

– Pitkäjänteisyys ja sitoutuminen ihonhoitoon on kaiken a ja o. Käytä tuotteita säännöllisesti, parhaan vaikutuksen luonnonkosmetiikasta saat jos kaikki käyttämäsi tuotteet ovat luonnonkosmetiikka, eikä joukkoon sotkeudu synteettisiä aineita.

– Moni asia lähtee sisältä päin: muista huolehtia riittävästä veden juonnista ja monipuolisesta ravinnosta. Myös ravinnon laatu on tärkeässä roolissa.

1376951_43863573

Suuri kiitos Tainalle että saimme seurata hänen ensiaskeleitaan hyppäyksessä luonnonkosmetiikan maailmaan. Ihanaa oli saada kuulla käyttäjän kokemuksia, ratkoa pulmia ja nähdä onnistumisia.

Jos Sinä olet miettinyt vaihtoa luonnonkosmetiikkaan, esimerkiksi juuri tämä päivä olisi siihen erinomainen! Mene siis tutkimuskierrokselle ja shoppailemaan verkkokauppaamme TÄÄLTÄ.

Aurinkoisena päivänä aurinkoista mieltä teille toivottaa JohannaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *