Vinkit & Faktat

Tiesitkö tämän?

Määrä tekee laadun

”Monet kokevat, että luonnonkosmetiikka on ihoystävällisempää ja tehokkaampaa kuin synteettinen kosmetiikka. Tämä johtunee mm. siitä, että luonnonkosmetiikassa vaikuttavat tehoaineet ovat yleensä INCI-listan alku- eikä loppupäässä. Toisin sanoen vaikuttavien, ja ihonhoidon kannalta tärkeimpien aineiden, määrä suhteessa muihin aineisiin on hyvin suuri.”

Varoittava punainen

”Sertifioidusta luonnonkosmetiikasta et löydä punaisen punaista (karmiinin punaista) väriä lainkaan. Ei ole vielä löydetty ainesosaa, jolla saataisiin aikaan  voimakkaan punainen sävy, ainesosan mahtuessa myös sertifiointien säädösten sisään. Murrettuja punaisen sävyjä toki luonnonraaka-aineistakin saadaan. Eniten synteettisessä kosmetiikassa käytetty ainesosa punaisen saamiseksi on kokenillikirvoista saatava karmiini. Punainen toimii siis varoitusvärinä ei-luonnonkosmetiikasta!”

Selluliitin selätys!

”…ei tapahdu vain voidetta ongelmakohtiin hieromalla, niin kuin monesti kosmetiikassa mainostetaan. Luonnonkosmetiikassa pyritäänkin tuomaan esille, että esimerkiksi juuri selluliitin poistossa voi jokin tuote olla osa-auttajana tuloksiin pääsyssä mm. aineenvaihdunnan kiihdytyksen muodossa. Kuitenkin keho toimii kokonaisuutena, joten ongelmien hoitoon vaikuttaa myös liikunta, uni, ruokavalio yms, joten pelkkä tuote ei itsessään pysty ihmetekoihin.”

Väriympyrästä vihjeitä!

”Kyllä, meikkaamisessa on hyvä kaivaa mieleen koulussa opetut väriympyrät jos haluat häivyttää tai korostaa! Vastaväri neutraloi epätoivottua sävyä pohjameikissä ja silmämeikissä se taas voi korostaa upeasti silmiesi väriä! Kuitenkin kohtuus kaikessa, ehkä sinisille silmille ei saata arkikäytössä olla paras aivan oranssi silmämeikki, vaan lämpimät kullan sävyt, jotka kuuluvat samaan sävyluokkaan. Väriympyrän avulla pääset löytämään suuntaa sävyihin. Viimeisen valinnan teet kuitenkin juuri Sinä, mikä on sinusta kaunista!”

Vastavärit:

Punainen – Vihreä
Sininen – Oranssi
Keltainen – Violetti