Tuotevinkit rasvoittuvan ja sekaihon hoitoon

Tuotevinkit rasvoittuvan ja sekaihon hoitoon

Olemme tehneet useitakin blogipostauksia kuivan tai herkän ihon hoitotuotteista ja nyt vihdoin on vuorossa vinkit rasvoittuvan ja sekaihon hoitoon.

07807pieni

Ihomme kaipaa ihotyypistä riippuen erilaista hoitoa. Iho reagoi kaikkeen ympärillämme ja sen ollessa suurin elimemme, näkyvät sen kautta monet muutokset kehossamme sekä elintavoissamme. Ihonhoidon tarkoituksena onkin tukea ihotyypin hyviä puolia ja hillitä sen ongelmia. Ihosi voi reagoida eri olosuhteissa eri tavoin ja tarvita erilaista hoitoa elämän eri vaiheissa. Vaihtelu tavoissa ja tuotteissa onkin välillä vain hyväksi ihoa hoidettaessa. On myös hyvä muistaa, että kun saat ikää lisää, myös ihosi tulee vaativammaksi ja tarvitsee ehkä erilaisia hoitotuotteita.

Rasvainen iho (öljyinen)

Rasvaisessa ihossa talin eritys on liiallista ja ihohuokoset ovat laajentuneet. Iho on kiiltävä, monesti paksun oloinen ja epäpuhtauksia esiintyy helposti. Puhuttaessa öljyisen rasvaisesta ihosta, iho kiiltää paljon ja voi olla kellertävä. Monesti tämän ihotyypin omaavilla myös päänahka on helposti rasvoittuva.

Rasvoittuva iho kaipaa:

Talinerityksen hillitsemistä.
Epäpuhtauksien vähentämistä ja ennaltaehkäisyä hyvin ihoa puhdistavilla tuotteilla.
Ihohuokosten supistamista ja ihon suojaamista.

Tuotevinkkimme!

08007pieni

Naturado Vihreä savi / aloeveranaamio käytettäväksi kasvonaamiona tai hiuspohjan hoitoon. Vihreä savi puhdistaa ja antaa iholle ja hiuksille runsaasti tärkeitä mineraaleja ja hivenaineita, kuten kaliumia, rautaa ja magnesiumia. Vihreän saven lisäksi tuote sisältää ihoa rauhoittavaa ja kosteuttavaa aloeveraa sekä tulehdusta poistavaa mustaherukanlehtiuutetta. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla Naturadon vihreää savijauhetta ja tehdä siitä itse naamion.

Naturado kasvovesi rasvoittuvalle iholle: Naturado kasvovesi rasvoittuvalle & epäpuhtaalle iholle sisältää yhdistelmän eteerisiä öljyjä sekä luonnollista vehnästä uutettua kasvialkoholia. Muita vaikuttavia ainesosia ovat mm. laventelivesi, kamomillauute, aloeveranlehtiuute, minttu sekä rosmariini. Kasvovesi puhdistaa, vähentää talin eritystä sekä rauhoittaa ihon luontaisia toimintoja. Kasvovettä suositellaan mm. nuorelle iholle, joka sisältää epäpuhtauksia. Huom! Kasvovedessä on melko voimakas tuoksu, joka haihtuu nopeasti iholta. Suosittelemmekin vähäisen määrän kaatamista vanulappuun ja odottamista hetken, että haju haihtuu. Tämän jälkeen voit pyyhkiä vanulapulla ihosi epäpuhtaat kohdat.

08807pieni0200603pieni

Naturado Jojobaöljyllä on kosteuttavia ominaisuuksia ja se auttaa mm. poistamaan liikaa talia päänahasta, joka usein on syynä rasvoittuviin hiuksiin tai päänahan ongelmiin. Öljy kosteuttaa tehokkaasti ihoa ja antaa sille kimmoisuutta. Sitä voidaan käyttää esim. auringon oton jälkeen rauhoittamaan ihoa. Öljy toimii myös hienosti akne -tai rasvoittuvan/sekaihon ihon hoidossa talin tuotantoa säätelevän ominaisuutensa vuoksi. Antiseptinen Jojobaöljy normalisoi ihon omia toimintoja eikä näin ollen tuki ihohuokosia.

00607pieni

Flow mustikka kasvosaippua seka / rasvoittuvalle iholle: Antioksidanttinen ja vitamiinipitoinen pohjoisen mustikka ravitsee ja uudistaa  ihoa. Vihreä savi poistaa ihosta epäpuhtauksia ja ylimääräistä rasvaa. Lesitiini kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Tuote vaahtoaa pehmeästi, eikä tee ihosta pintakuivaa. Edullinen kasvosaippua on kokeilemisen arvoinen tuote! Siitä on helppo leikata pala mukaan vaikkapa matkoille.

09307pieni

Cattier päivävoide rasvoittuvalle iholle: kosteusvoide tasapainottaa talineritystä ja poistaa kiiltoa. Antioksidanttinen ja ravitseva hasselpähkinäöljy yhdessä karitevoin kanssa kosteuttavat, suojaavat ja pehmentävät ihoa. Puhdistavat ja supistavat aineet kuten tähtiputki- ja leväuute korjaavat,  tasapainoittavat ja rauhoittavat ihoa. Tuote on tilapäisesti loppu maahantuojan varastosta ja odottelemme täydennystä piakkoin.

Rasvoittuva iho (kuivarasvainen)

Kuivarasvaisessa ihossa on samoja ongelmia talin erityksessä kuin öljyisen rasvaisessa ihossa, mutta tässä ihotyypissä tali on paksumpaa ja kuivuu ihon pinnalle. Iho saattaa myös talin määrästä riippumatta olla kuiva ja hilseilevä. Väriltään iho on usein samea ja iho saattaa olla myös hyvin herkkä. Tämän ihotyypin omaavilla päänahka on usein enemmänkin hilseilevä rasvoittumisen lisäksi.

Iho kaipaa hyvää puhdistusta ja suojaa kuten öljyisen rasvainen iho, mutta myös:

Ihon pehmentymistä ja kosteustasapainon paranemista.

Tuotevinkkimme!

07007pienimiahoyto_ihana_50ml m

Edellämainittujen tuotteiden lisäksi suosittelemme Naturado Miselliveden käyttöä. Misellivesi paitsi syväpuhdistaa ihoa, kosteuttaa se samalla tehokkaasi ja parantaa ihon elastisuutta. Misellivesi on hellävaraisempi kuin Kasvovesi rasvoittuvalle iholle. Varsinkin kesällä, Miselliveden käyttö aamulla voi riittää päivän ajaksi myös kosteuttamaan ihoa jolloin päivävoidetta ei tarvita. Talviaikaan tuote tehostaa hoitotuotteiden imeytymistä ihoon. Misellivesi sisältää kasviperäistä hyaluronihappoa sekä mm. ruusu – ja ruiskukkavettä.

Mia Höytö Ihana kosteusvoide on ihastuttavan kevyt ja hoitava voide. Se soveltuu erinomaisesti meikinalustuotteeksi. Ihana antaa iholle kuulaan mattapinnan samalla hoitaen ja suojaten sitä. Marjansiemenöljyt ovat täynnä vitamiineja, jotka ovat tärkeitä ihon hyvinvoinnille. Ne suojaavat ihoa ympäristön rasituksilta, kuten saasteilta. Ihana sisältää orgaanista tyrninsiemenöljyä, joka hoitaa, uudistaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Tyrninsiemenöljy sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka suojaa ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. Orgaaninen mustaherukansiemenöljy rauhoittaa ja sitoo kosteutta iholle. Se sisältää A, B, ja C -vitamiineja. Lisäksi se parantaa ihon jäntevyyttä sekä supistaa ihohuokosia. Ihanaan on lisäksi valittu joukko ihoa helliviä luomuöljyjä. Orgaaninen auringonkukansiemenöljy ravitsee ihoa, stimuloi sen uusiutumista ja ylläpitää kosteustasapainoa. Auringonkukansiemenöljy sisältää E- vitamiinia joka on täydellinen antioksidantti. Orgaaninen oliiviöljy pehmentää ja hoitaa ihoa.

Sekaiho

Suomessa monet kokevat ihonsa sekaihoksi. Sekaihossa kasvojen T-alueella (otsa, nenä, leuka) saattaa esiintyä epäpuhtauksia ja iho kiiltää helposti lisääntyneen talinerityksen vuoksi. Muualla kasvoissa iho on normaalia tai kuivahkoa. Joskus sekaihoksi kutsutaan myös kuivarasvaista ihoa, mutta siinä ihotyypissä talineritys, ihon värin ongelma ja ihon herkkyys ovat monesti suurempia kuin sekaihossa.

Sekaihon hoito onkin hankalampaa, koska kasvoista löytyy eri ihotyyppien merkkejä eri kohdista. Ihonhoidossa ylipäänsä onkin hyvä miettiä, mikä on suurin ongelma ihossa juuri sillä hetkellä ja keskittyä eniten kyseisen ongelman hoitoon. Suositeltavaa toki olisi, että varsinkin talvikausina kun kuivan ihon kosteusköyhyys on suurempaa, käytettäisiin rasvaisemmalle T-alueelle eri voidetta kuin muualle kasvojen alueelle.

Lakka-tyrniPuhdistusgeeli80poudreur-argile-blanche-300-gr

Voit kokeilla sekaiholle kaikkia edellämainitsemiamme tuotteita mutta huomioi ihosi tilanne ja se onko esimerkiksi kasvojen eri osioille tarpeellista käyttää eri hoitotuotteita.

Valkoinen Lanka Lakka-Tyrni puhdistusgeeli kasvoille: Lakka-Tyrni Puhdistusgeeli on hellävarainen ja ylellisen pehmeä puhdistusgeeli jokapäiväiseen kasvojen puhdistukseen. Sen sisältämät raaka-aineet ovat puhtaasti luonnollista alkuperää. Hellävarainen kasvipohjainen pesevä aine on Ecocert-sertioitu ja se sopii myös herkän ihon kasvojen puhdistukseen.

Mia Höytö Säihke kasvovesi: Säihke on ihoa harmonisoiva hoitovesi kasvoille. Säihkeen suloinen koostumus kosteuttaa, pehmentää ja valmistaa ihon vastaanottamaan sitä seuraavat hoitotuotteet. Hoitoveden ihastuttava yhdistelmä koivunmahlaa, kasviuutteita sekä hyaluronihappoa hemmottelee kasvoja.

– Harmonisoi ihon puhdistuksen jälkeen ja pohjustaa sen muille hoitotuotteille
– Kosteuttaa ja pehmentää palauttamalla kosteustasapainon iholle
– Rauhoittaa sekä elvyttää kasvojen ihon
– Puhdistaa ihoa vilkastuttamalla aineenvaihduntaa sekä supistaa huokosia

Voit vaahdottaa Säihkettä käsiesi välissä ja painella pehmeän vaahdon sen jälkeen kasvoillesi.

021004pieni

Cattier päivävoide normaali / sekaiho: normaalille ja sekaiholle tarkoitettu päivävoide sisältää kosteuttavaa kookosvoita, jolla on myös ravitseva ja puhdistava antiseptinen vaikutus. Jojobauute muodostaa iholle suojaavan kevyen kalvon, joka normalisoi talineritystä ja ylläpitää ihon luonnollista kosteustasapainoa. Kurpitsansiemenöljyn korkea vitamiini-, rasvahappo ja mineraalipitoisuus toimivat antioksidantteina, iho on paremmin ravittu ja suojattu vapaita radikaaleja vastaan. Ruiskukkavesi kosteuttaa ja raikastaa ihoa sekä tekee siitä ihanan pehmeän. Tuote on tilapäisesti loppu maahantuojan varastosta ja odottelemme täydennystä piakkoin.

Naturado valkoinen savijauhe: Naturadon valkoinen kaolin-savea oleva savijauhe saadaan Ranskan Limogen ja Bretagnen alueilta. Savi on erittäin puhdasta ja mineraalirikasta. Valkoinen savi sopii erityisesti herkän ja kuivan ihon, hiusten sekä hiuspohjan hoitoon. Valkoista ja vihreää savea voidaan käyttää yhdessä. Mikäli ihosi on sekaiho, eli siinä on kuivuutta mutta myös epäpuhtauksia, tai se on epäpuhdas mutta hyvin herkkä, voidaan näitä kahta eri savea sekoittaa keskenään jotta iho saa niiden molempien hoitavia vaikutuksia. Voit myös käyttää valkoista ja vihreää savea ihon eri kohtiin.

Ihoa on tärkeää kuunnella ja hoitaa sitä eri vuodenaikoihin ja elämäntilanteisiin sopivalla tavalla. Muistathan myös veden juonnin ja monipuolisen, terveellisen, ruokavalion merkityksen. Valitse myös meikkituotteista ihollesi sopiva vaihtoehto, joka antaa ihon hengittää ja hoitaa tarvittaessa.

The Butikissa on nyt kesäale ja Sinä saat itse päättää aletuotteesi! Saat alennuskoodilla Kesäale15 yhdestä kertaostosta verkkokaupassamme – 15% alennuksen ja koodilla Kesäale20 – 20% yhdestä kertaostosta kun ostostesi summa ylittää 80€. Alennuskoodit ovat voimassa 7.8 saakka ja niitä voi käyttää 1 kerran / asiakas normaalihintaisiin tuotteisiin.

Ihanaa kesäviikonloppua toivottaa,

KatjaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *