Vanhusten viikko – kauneus on ikuista

Vanhusten viikko – kauneus on ikuista

Törmäsin eräänä päivänä Nordic Style & Beautyn perustajajäsenen, Tiia Henrikssonin tarinaan hänen Alzheimerin tautia sairastavasta isoäidistään. Taudin myötä isoäitiin kontaktin saaminen oli hiipunut, mutta Tiian lakattua isoäidin kynnet vierailullaan, isoäidin kasvoille oli ilmestynyt hymy, joka oli ollut kauan kadoksissa.

Heräsin ajattelemaan, kuinka tärkeää kauneudenhoito on meille naisille. Se ei välttämättä tarkoita juhlameikkiä tai kasvohoitoa, vaan aivan pientä, piristävää asiaa. Myös se, että joku antaa hetken omaa aikaansa, on kultaakin kalliimpaa ihan kenelle vain. Kokemuksensa myötä Henriksson olikin perustanut kampanjan, jossa hän kannusti ihmisiä lakkaamaan vanhusten kynsiä, antamaan heille pienen hemmotteluhetken. Kampanja kulkee nimellä Kauneus on ikuista. Halusin ehdottomasti tarttua tähän!

Yhteydenotto savonlinnalaiseen palvelutaloon saikin erittäin iloisen vastaanoton ja kynsien lakkauksen lisäksi henkilökunta pyysi mahdollisuutta päästä tutustumaan samalla tuotteisiimme. Keskiviikkoaamuna Karpalokotiin pystytettiinkin siis pieni Butikin putiikki 🙂

2015-10-08_12.53.52

Syksyisiä sävyjä; Zao Plum ja Treat Collection Delicious

Kynsilakkaukseen oli paljon tunkua, mutta kaikille halukkaille saimme kauniit syksykynnet. Monet kiitoksen ja ihastelun sanat täyttivät huoneen, ”että nyt heitä varten tultiin” ja ”näitä pitää lapsenlapsille näyttää, eihän ne uskokaan!”. Reaktiot vahvistivat entisestään ajatustani kauneudenhoidon tärkeydestä mielenvirkistyksessä.

Sain itse vastalahjaksi kuulla monia hienoja elämäntarinoita, sekä jutella ”tyttöjen juttuja” näiden hienojen naisten kanssa, aina kasvovoiteista tansseissa käymiseen. Oli ilo myös huomata, että Karpalokodin hoitajilla oli aikaa jutella vanhusten kanssa, naurettiin ja halattiin, saunottiin ja hiukset rullattiin. Sai mennä istumatanssiin tai päiväunille, kummin tahtoi.

2015-10-08_12

 

 

2015-10-08_12.58.44

 

”Mätsättiin” erään rouvan kanssa meidän kynnet samaan sävyyn, Zao Hot pink sopii loistavasti molemmille!

Tällaisesta tulee hyvä mieli itsellekin ja jokainen meistä voi lähteä kampanjaan mukaan. En malta odottaa että pääsen huomenna vielä uudestaan Karpalokotiin!

#kauneusonikuista

-Johanna-Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *