Viikon tarjoustuotteet: Hiusten hoito luonnonkosmetiikalla

Viikon tarjoustuotteet: Hiusten hoito luonnonkosmetiikalla

Sanotaan, että hiukset ovat kuin kantajansa kruunu. Terve hius kasvaa terveestä hiuspohjasta ja tähän voi vaikuttaa paljon käyttämällä oikeanlaisia tuotteita omalle hiuspohjalleen ja hiuksille. Luonnonkosmetiikka tarjoaa tähän paljon erilaisia laadukkaita vaihtoehtoja mutta muistathan myös, että mm. stressin määrällä ja terveellisellä ruokavaliolla on merkittävä vaikutus hiusten hyvinvointiin ja kasvuun.

002093pieni

Shampoot

Butikin hyllyiltä hiusten pesuun löytyy tuotteita sekä klassisena nestemäisenä muotona sekä palashampoona. Naturado tarjoaa shampoon käsitellyille ja vaurioituneille hiuksille. Toki tuote sopii myös käsittelemättömille hiuksille, se on hyvin pesevä mutta sisältää myös hiuksia ja hiuspohjaa hoitavia ainesosia, mm. punasavea, salviaa, kehäkukkaa, limeä, ylang-ylangia, aloe veraa ja hamamelista. Ainesosat hoitavat, kosteuttavat ja energisoivat hiuksia.

008093pieniäiti3

Toinen nestemäinen shampoo löytyy Valkoinen lanka -sarjasta. Ihanan tuoksuisessa Lakka-Tyri shampoossa on hiuksia ja päänahkaa hoitavaa aloe veran lehtimehua ja tyrni- ja lakkauutteita. Kookosöljy on hiuksia vahvistavaa ja hoitavaa. Shampoon sokeri- ja kookospohjaiset pesevät aineet ovat erityisen hiuspohjalle. Molemmat shampoot vaahtoavat hyvin ja tekevät hiuksista erityisen puhtaat kuitenkin kuivattamatta päänahkaa.

Vinkki herkästä päänahasta kärsiville! Sophie la Girafe Hair & Body wash on saanut kiitosta monelta aikuiselta, jolla on kuiva ja herkkä päänahka.

Flow kosmetiikka tarjoaa shampoonsa palamuodossa. Shampoopaloissa löytyy tuotteet rasvoittuvalle hiuspohjalle, kuiville ja normaaleille hiuksille sekä päänahan ongelmille. Palashampoota käytetään vaahdottamalla hiukset suoraan shampoopalalla hiuksissa/hiuspohjassa. Koska palashampoot ovat saippuapohjaisia, saattaa hiukset tuntua aluksi erilaisilta verrattuna nestemäiseen shampooseen, mutta ne tottuvat tähän pesukertojen myötä. Hamppu-Turve sekä Teepuu shampoopalat sopivat myös vegaaneille!

034093pieni

Hoitoaineet

Luonnonkosmetiikan hoitoaineet eivät sisällä hiusta liukastavia ainesosia, kuten mm. silikoneja, mutta hoitavia ja kosteuttavia ainesosia löytyy sitäkin enemmän. Koska supersilottavia raaka-aineita ei ole, saattaa pitkä tai käsitelty hius jäädä alussa takkuisemmaksi kuin synteettisen hoitoaineen jäljiltä, mutta hiuksen kuivuttua huomaa, miten ilmavaksi ja terveen oloisiksi hiukset voi hoitoaine jättää! Voit surutta hoitaa hoitoaineilla myös hiuspohjaa, koska ne eivät latista hiusta myöskään hiustyveä hoitaessa. Toimii myös allekirjoittaneen pitkään vaaleaan hiukseen.

Naturado hoitoaineessa hiuksia selvittää kasvisfruktoosit, niitä pehmentää ainesosat aloe verasta. Sheavoi ja kookosöljy suojaavat hiusta tehden niistä kiiltävät ja pehmeät. Valkoisen langan hoitoaineessa hoitavuutta tuovat luomulaatuiset kookosöljy ja ylellinen manteliöljy. Kookosöljy suojaavaa ja vahvistavaa. Manteliöljy ravitsee kuivia hiuksia. Lakka- ja tyrniuutteet tuovat puolestaan ravinteita ja luonnollisia vitamiineja. Tuoksuun tulee raikkautta piparmintusta.

risiini-ja-jojoba

Hiusten hoitotuotteeksi lasketaan myös erilaiset kasviöljyt. Niitä voi käyttää hiuksiin jätettäväksi hoitoaineeksi, sekoittaa poishuuhdeltavan hoitoaineen joukkoon tai tehdä niistä naamion päänahalle ja hiuspituuksille. Mm. Jojobaöljyn voi jättää päänahkaan vaikuttamaan vaikka koko yöksi, ja aamulla pestä hiukset hyvin. Näin olen itse selvinnyt talviajat ilman kutisevaa ja kuivuvaa hiuspohjaa. Risiiniöljy toimii hyvin hiuksiin jätettävänä hoitoaineena, koska siinä oleva runsas määrä proteiinia vahvistaa hiusta, silottaa sen pintaa ja antaa sille kiiltoa.

Tehohoidot

Edellä mainitut kasviöljyt luokittuvat myös näihin tehohoitoihin, mutta erityisesti pidän erikoishoitoa tehdessäni savituotteista. Valkoinen savi rauhoittaa ja kosteuttaa päänahkaa, sen nimeen ovat monet kampaajatkin vannoneet asiakkaan saatua kemiallisesta käsittelystä ärsytysreaktion. Valkoisen saven ja veden seos päänahkaan, n. 10min ja päänahka ei edes punoita enää. Ihana käyttää viileänä hattukautena n.kerran 1-2 viikossa. Luonnonkaunis -blogissa oli kerrottu valkoisen saven käytöstä myös kuivashampoona! Voit katsoa vinkit täältä. 

028093pieni015093pieni

Vihreä savi taas puhdistaa tehokkaasti, joten saat sillä tasapainotettua liiallista hiuspohjan rasvoittumista. Valmiissa vihreässä savinaamiossa löytyy rauhoittavia ja kosteuttavia aihesosia, joten herkempi päänahkaisille suosittelemme tätä tehoputsaukseen, mutta puhdas vihreä savijauhe toimii kaikista tehokkaimmin rasvaisuuden hillitsemiseen ja tehopuhdistukseen. Vihreää ja valkoista savijauhetta voi myös sekoittaa keskenään, jolloin saat sekä puhdistavan että rauhoittavan, 100% savipohjaisen naamion veden kanssa sekoitettuna.

Kaikki postauksessa mainitut hiustuotteet saat nyt torstaista sunnuntaihin etuhinnoin! Löydät tuotteet tarjoustuotteet -osiostamme. Viikonloput ovat syksyn kynttiläilloissa nettishoppailun parasta aikaa, joten pysyttele tarkkana loppuviikkoisin; löydät aina viikoittain jonkun tarjoustuotteen tai aihepiirin tuotteet etuhinnoin torstaista sunnuntaihin!

Hyvinvoivaa hiuspohjaa ja kauniita kutreja syksyysi!

Terkuin,

JohannaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *