Eläinten ääntä kuunnelleen ja elämää kunnioittaen – World Animal Day

Eläinten ääntä kuunnelleen ja elämää kunnioittaen – World Animal Day

Tänään 4.10 vietetään kansainvälistä eläinten päivää ja tästä starttaa eläinten viikko. Ensimmäistä eläinten viikkoa vietettiin vuonna 1959 ja sen tarkoituksena on kansainvälisesti lisätä tietoisuutta eläinten hyvinvoinnista ja elinolosuhteista sekä puuttua eläinten oikeuksiin. ”Lisääntyneen tietoisuuden ja koulutuksen kautta voimme luoda maailman, jossa eläimiä tunnustetaan aina tuntevina olentoina, ja heidän hyvinvointinsa on aina kunnioitettava.”

Eläinkokeettomuus on meille The Butikissa yksi tärkeimmistä valintakriteereistä kun uusia tuotesarjoja mietitään valikoimaan. Olemme eläinihmisiä suurella sydämellä ja siksi valikoimastamme löytyy ainoastaan sellaisia tuotteita, joita ei ole testattu eläimillä missään tuotantoprosessin vaiheessa. Eläimillä testausta ei sallita sertifioiduissa luonnonkosmetiikkatuotteissa.

”Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia. EU on kieltänyt kosmetiikan eläinkokeet aluellaan. Vuonna 2004 astui voimaan kosmetiikkadirektiivi, joka kielsi eläimillä testattujen kosmetiikkatuotteiden myynnin EU:n alueella. Kiellon valvonta kuitenkin ontuu, ja tällä hetkellä asiassa luotetaan pelkästään yritysten omaan sanaan. Se ei riitä.” Lähde Animalia

Eläinten hyvinvointi on laaja käsite, joka ulottuu merkittävästi myös mm. tuotantoeläimiin ja niiden elinolosuhteisiin. Tänä vuonna SEY (Suomen Eläinsuojeluyhdistys) nostaa eläinten viikon teemaksi myös pentutehtailun. Syksyn saavuttua eri kaupunkien kissatalot täyttyivät hylätyistä kissoista. Tietoisuuden lisäämisellä ja mm. vastuullisella kasvatuksella on siis suuri merkitys. Tarvitaan toki myös paljon tekoja ja auttavia käsiä.

Eläinten viikon hyväntekeväisyystyömme on tänä vuonna vierailu Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen kissatalossa ihmisystävänä. Aion myös antaa erityisen mukavan syyspäivän lenkkeilyn ja herkkujen muodossa omille karvaisille ystävilleni.

Koska haluamme lisätä tietoisuutta myös eläinkokeettomasta, laadukkaasta luonnonkosmetiikasta, tarjoamme koko eläinten viikon ajan kaikki verkkokaupan tilaukset toimituskuluitta. Jos et ole siis vielä tutustunut tuotteisiimme, nyt siihen on oiva tilaisuus. Tarjous on voimassa 10.10.18 saakka.

Hyvää Eläinten päivää toivottaa,

KatjaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *