Hyvinvointia hiuksille

Hyvinvointia hiuksille

Olen viime aikoina törmännyt kysymyksiin päänahan ongelmista. Pari kertaa tuttavani ovat saaneet reaktion hiusten värjäyksestä ja yleisimmin näinä aikoina puhuttaa päänahan kuivuus ilmojen kylmetessä.

The Butikin hyllystä löytyy mahtavia auttajia erilaisiin päänahan ongelmiin. Naturadon shampoo ja hoitoaine itsessään antavat hyvän pesu- ja kosteutustuloksen sekä päänahalle että hiuspituuksille, mutta näiden tuotteiden lisäksi löytyy paljon täsmätuotteita.

arjanjaharja

Öljyt

Oma suosikkini hiusten ja hiuspohjan tehohoidoksi on arganöljyn ja avokadoöljyn yhdistelmä. Hiukseni ovat pitkät ja vaaleat ja kärsivät varsinkin näin kylmään aikaan kosteusköyhyydestä sekä sähköisyydestä, samoin kuin päänahkani karahtaa välillä rutikuivaksi. Teen noin kerran kuukaudessa tehohoidon yöaikaan, jolla saan pidettyä nämä ongelmat loitolla. Hieron päänahkaan kauttaaltaan arganöljyä ja hiuspituuksiin avokadoöljyä, sillä se on vähän arganöljyä kevyempää. Sidon hiuksen letille ja annan öljyjen helliä hiuspohjaa ja hiuksia koko yön. Aamulla pesen hiukset, jolloin ei-imeytynyt öljymäärä peseytyy pois. Todellista tehokosteutusta!

Risiiniöljy toimii erittäin hyvin hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Öljy silottaa hiuksen pintaa ja antaa kiiltoa. Jojobaöljy sopii todella hyvin mm. sekoitettuna poishuuhdeltavaan hoitoaineeseen parin tipan määrällä, se antaa latvoille pehmeyttä ja kiiltoa. Myös karitevoi sopii latvojen hoitoon, mutta suosittelemme todella pientä määrää karkealle hiuslaadulle, sillä tuote voi latistaa ohuemman hiuksen. Myös jättäessä öljyn hiuksiin jätettävän hoitoaineen tavoin, suosittelemme pientä määrää aluksi.

risiini ja jojoba

Savet

Naturadon savituotteet ovat olleet oikea ihme päänahan isoissa ongelmissa. Tuttavallani ärtyi päänahka hiusväristä niin paljon, että kutina oli sietämätön ja päänahka tulipunainen. Toisella tutullani päänahka ärtyi vesikelloille asti vaalenemisesta, todella kipeää ja arkaa, auts! Rauhoittava valkoinen savi sekoitettuna veteen, päänahassa kymmenisen minuuttia ja hups heijjaa, päänahka oli molemmilla naisilla täysin rauhoittunut. Kuulostaa uskomattomalta, mutta on täysin totta.

Valkoiseen savijauheeseen kun sekoittaa puolet vihreää savijauhetta, saa päänahkaa rauhoittavan sekä rasvoittumista hillitsevän naamion päänahalle. Tämän kun on pessyt pois, on lopputuloksena hyvinvoiva, hengittävä päänahka, ja ilmavat, kuohkeat hiukset. Todella luksus olo!

savinaamio

Helppo tuote saavuttaa vähän samanlaiset lopputulokset kuin edellä, on Naturadon valmis vihreä savinaamio. Sitä ei tarvitse sekoittaa veteen, vaan on se valmis käytettäväksi. Naamiossa vihreä savi toimii samalla tavalla puhdistavana aineena, mutta kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia ovat aloe vera ja mustaherukanlehtiuute.

Savinaamiot käyvät tottakai myös kasvojen ihon hoitoon sekä tarpeen tullen myös vartalonhoitotuotteeksi. Peitä siis savella itsesi vaikka päästä varpaisiin ja anna saven helliä ihoa!

Siinä vinkkejä tulevaan kylmään pipokauteen. Selvitään siitä upeilla hiuksilla ja hyvinvoivalla päänahalla!

-Johanna-Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *