Ihotyypit

1288478267468

Ihana ihomme kaipaa ihotyypistä riippuen erilaista hoitoa. Iho reagoi kaikkeen ympärillämme ja sen ollessa suurin elimemme, näkyvät sen kautta monet muutokset kehossamme. Ihonhoidon tarkoituksena on tukea ihotyypin hyviä puolia ja hillitä sen ongelmia. Ihosi voi reagoida eri olosuhteissa eri tavoin ja tarvita erilaista hoitoa elämän eri vaiheissa. Vaihtelu tavoissa ja tuotteissa onkin välillä vain hyväksi ihoa hoidettaessa. On myös hyvä muistaa, että kun saat ikää lisää, myös ihosi tulee vaativammaksi ja tarvitsee ehkä erilaisia hoitotuotteita.

Alla olemme esitelleet eri ihotyypit, jotka toivottavasti helpottavat valitsemaan juuri Sinun ihollesi oikeat tuotteet Butikista. Tuotteiden valinnassa ja muissa kysymyksissä käänny toki myös asiakaspalvelumme puoleen!

Ihotyypit

Normaali iho

Tässä ihotyypissä kaikki on balanssissa ja sitä pidetään ihanteena, johon pääsyä muista ihotyypeistä tavoitellaan. Iho saa tarpeeksi kosteutta ja talin eritys on aisoissa. Iho ei siis ole kuiva eikä rasvainen. Heleyden, pehmeyden ja sileyden voi nähdä ja tuntea. Toki normaalissakin ihossa voi silloin tällöin näyttäytyä näppy, tai kylminä vuodenaikoina hetkellistä pintakuivuutta, mutta pääosin iho on hyvinvoiva ja puhdas.

Koska normaalissa ihotyypissä ei ole korjattavia ongelmia, on ihonhoitotuotteiden tarkoitus:

 1. säilyttää kosteustasapaino ihanteellisena ihossa
 2. estää ennenaikaista vanhenemista ja juonteiden muodostumista
 3. suojata ihoa ilmansaasteilta ja UV-säteilyltä
Kuiva iho

Kuiva iho on ohut, kosteusköyhä ja siinä huokoset ovat supistuneet lähes näkymättömiksi. Iholla harvemmin näkee epäpuhtauksia, mutta se voi hilseillä. Kuivaan ihotyyppiin ilmestyvät helpoimmin uurteet ja juonteet näkyviin. Viileisiin vuodenaikoihin tämä ihotyyppi tarvitsee erityisen riittoisaa kosteutusta, koska kylmyys kuivattaa ihoa entisestään.

Anna kuivalle ihollesi:

 1. runsaasti kosteutusta joka tuotteessa pesusta ihovoiteeseen
 2. kosteutusta ihon syvempiinkin kerroksiin, jotta kosteus sitoutuu ihoon.
  Tähän luonnonkosmetiikka on erinomainen syväkosteuttavien elementtiensä ansiosta!
 3. suojaa varsinkin kuivattavaa kylmyyttä vastaan
Rasvainen iho (öljyinen)

Rasvaisessa ihossa talin eritys on liiallista ja ihohuokoset ovat laajentuneet. Iho on kiiltävä, monesti paksun oloinen ja epäpuhtauksia esiintyy helposti. Puhuttaessa öljyisen rasvaisesta ihosta, iho kiiltää paljon ja voi olla kellertävä. Monesti tämän ihotyypin omaavilla myös päänahka on helposti rasvoittuva.

Rasvoittuva iho kaipaa:

 1. talinerityksen hillitsemistä
 2. epäpuhtauksien vähentämistä ja ennaltaehkäisyä hyvin ihoa puhdistavilla tuotteilla
 3. ihohuokosten supistamista ja ihon suojaamista
Rasvoittuva iho (kuivarasvainen)

Kuivarasvaisessa ihossa on samoja ongelmia talin erityksessä kuin öljyisen rasvaisessa ihossa, mutta tässä ihotyypissä tali on paksumpaa ja kuivuu ihon pinnalle. Iho saattaa myös talin määrästä riippumatta olla kuiva ja hilseilevä. Väriltään iho on usein samea ja iho saattaa olla myös hyvin herkkä. Tämän ihotyypin omaavilla päänahka on usein enemmänkin hilseilevä rasvoittumisen lisäksi.

Iho kaipaa hyvää puhdistusta ja suojaa kuten öljyisen rasvainen iho, mutta myös:

 1. ihon pehmentymistä
 2. kosteustasapainon paranemista
Sekaiho

Suomessa monet kokevat ihonsa sekaihoksi. Sekaihossa kasvojen T-alueella (otsa, nenä, leuka) saattaa esiintyä epäpuhtauksia ja iho kiiltää helposti lisääntyneen talinerityksen vuoksi. Muualla kasvoissa iho on normaalia tai kuivahkoa. Joskus sekaihoksi kutsutaan myös kuivarasvaista ihoa, mutta siinä ihotyypissä talineritys, ihon värin ongelma ja ihon herkkyys ovat monesti suurempia kuin sekaihossa.

Sekaihon hoito onkin hankalampaa, koska kasvoista löytyy eri ihotyyppien merkkejä eri kohdista. Ihonhoidossa ylipäänsä onkin hyvä miettiä, mikä on suurin ongelma ihossa juuri sillä hetkellä ja keskittyä eniten kyseisen ongelman hoitoon. Suositeltavaa toki olisi, että varsinkin talvikausina kun kuivan ihon kosteusköyhyys on suurempaa, käytettäisiin rasvaisemmalle T-alueelle eri voidetta kuin muualle kasvojen alueelle.

Herkkä iho

Tämä ei ole varsinaisesti ihotyyppi, vaan herkkyyttä voi esiintyä jokaisessa ihotyypissä eri mittasuhteissa joko hetkellisesti tai pysyvästi. Kuiva ihotyyppi on herkempi herkistymiselle, mutta samoja ongelmia voi olla myös rasvaisessa ihotyypissä. Herkkä iho usein punoittaa, kutisee ja voi tuntua kiristävältä tai kuumottavalta. Ihon herkkyyteen vaikuttaa monet tekijät liittyen ympäristöön, omaan kehoon tai elämäntilanteeseen, mutta monesti syy saattaa löytyä vääristä hoitotavoista tai liian voimakkaista tuotteista iholla.

Herkistynyneen ihon tulisi saada:

 1. rauhoittumaan ja tasapainottumaan
 2. suojattua ja vahvistettua